Silaturahmi 1 Juli 2023

Drie tot vier maal per jaar organiseert Stichting Aliran een 'silaturahmi': een gezellige informele bijeenkomst rondom Indonesische of Indische thema's! Zie het als een gezellige picknick met gelegenheid voor open podium, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet.

De silaturahmi (spreek uit siela-toerag-mie) is een laagdrempelige activiteit. Het stamt uit de pencak silat, waar het bekend staat als een samenkomst van gelijkgestemden.

 

Op 1 juli ontmoeten we elkaar in Park Presikhaaf te Arnhem! Het thema is 'Bevrijding van slavernij in de Oost'. 

1 juli wordt er nationaal aandacht gegeven aan Keti Koti, de bevrijding van slavernij. Daarbij is de slavernij in de Indonesische archipel een relatief onderbelichte geschiedenis. Tijdens deze Silaturahmi brengen we dit voor het voetlicht. 

In park Presikhaaf verdiepen we ons in de gedeelde geschiedenis van Nederlands Indië. Stichting Aliran is expertise centrum voor het versterken van innerlijke kracht, via de invalshoeken van Javaanse tradities, animisme en energiewerk. We eren de verbinding met de voorouders, die in welke hoedanigheid ook deel hadden aan deze samenleving, met een gezamenlijk ritueel. Wees van harte welkom om een gezamenlijke 'sajen' offerande te maken, waarbij je jouw wens of intentie inbrengt samen met een bloem, wierook of voedsel offerande. 

Delen van verhalen is helend. Voel je vrij om jouw verhaal te delen.  

 

Deze middag word aangevuld met oosterse werkvormen passend bij het thema. Het programma wordt binnenkort aangevuld. Wil je jouw kennis en expertise delen en is dat verwant aan de thema's slavernij, oosterse levenswijzen of familiegeschiedenis? Fijn! Neem even contact op zodat we jouw bijdrage in het programma kunnen meenemen. 

 

We vragen voor deze bijeenkomsten een bescheiden bijdrage van €7,50.

Meld je je aan via de webshop, dan weten wij op hoeveel mensen we ons kunnen voorbereiden. Kom je spontaan aanwaaien of neem je je familie en vrienden mee, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. (Er staat een donatiepot klaar ;-) ) 

 

De silaturahmi is een informele bijeenkomst waarin we met elkaar delen. Zowel voeding voor het lichaam (gezellige picknick) als voeding voor de geest (inspiratie). Omdat de silaturahmi ook in het teken staat van samen delen, is het  fijn dat je een kleinigheid te eten of te drinken mee neemt, wat we samen zullen nuttigen. 

Onze ontmoetingsplaats is: Park Presikhaaf, ter hoogte van de voetgangersbrug, om 12:30 uur. Buslijn 5 en 6 stoppen in de wijk. NS station Arnhem Presikhaaf ligt op loopafstand. Er geldt vrij parkeren rondom het park. Ook voor kinderen biedt het park veel vertier.

  

(Mochten we even moeten schuilen voor regen of is er toiletbezoek nodig, dan raden we je aan om het sfeervolle parkpaviljoen te bezoeken of naar het overdekte winkelcentrum aan de overzijde van het park te gaan). 

 

Voor de volgende keer: heb jij een locatie op het oog waar je graag wilt samenkomen? Is er een actueel onderwerp dat je graag wilt bespreken of ervaren? Heb je een groep geïnteresseerden bijeengebracht en wil je graag dat we een volgende keer aanschuiven voor een openbaar evenement? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht zijn we voor volgende editie van de silaturahmi bij jou!