Silaturahmi 24/02 te Rotterdam

Een aantal maal maal per jaar organiseert Stichting Aliran een silaturahmi: een gezellige informele bijeenkomst rondom Indonesische of Indische thema's! Zie het als een gezellige picknick met gelegenheid voor open podium, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet.

De silaturahmi (spreek uit siela-toerag-mie) is een laagdrempelige activiteit. Het stamt uit de pencak silat, waar het bekend staat als een samenkomst van gelijkgestemden. De Silaturahmi belooft  telkens een informatieve en inspirerende bijeenkomst te worden!

Kom je ook? De data voor de eerste helft van 2024 zijn:  24 februari,  4 mei en 6 juli. 

  

Op 24 februari zijn we te gast in Rotterdam! Op deze dag van de volle maan is het thema natuurlijk Bulan Purnama, oftewel Volle Maan.

We organiseren deze bijeenkomst samen met Naomi Thielsch van MelatiCoaching. De Silaturahmi vindt plaats in het Gaia Centre 


Op Bali en Java geeft de dag van de Volle Maan vaak een aanleiding tot een reinigings ceremonie.  Lichaam, geest en ziel worden gereinigd. Fysiek met een water wassing, louterend door in meditatie de waarheid van het hart onder ogen te komen en mentaal door samen te spreken, te lezen of te zingen over wijsheid en spirituele kennis. Dit kan worden aangevuld met kuntsvormen. Tijdens deze Silaturahmi zullen we deze Indonesische tradities in ere houden. 


We hebben deze dag ook 'open podium'. Heel graag nodigen we jou uit om op deze dag een ceremonie, werkvorm, lied of andere traditie te delen als deze verband houdt met Volle Maan, of Indonesische (of Oosterse) wijsheid. Wil jij graag het podium pakken? Stuur even een mailtje zodat we kunnen overleggen hoe jouw deelname een plaats kan krijgen. 

 

We vragen voor deze bijeenkomsten een bescheiden bijdrage van €7,50.

Meld je aan via de webshop, dan weten wij op hoeveel mensen we ons kunnen voorbereiden. Kom je spontaan aanwaaien of neem je je familie en vrienden mee, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. (Er staat een donatiepot klaar ;-) ) 

De silaturahmi is een informele bijeenkomst waarin we met elkaar delen. Zowel voeding voor het lichaam (gezellige picknick) als voeding voor de geest (inspiratie). Omdat de silaturahmi ook in het teken staat van samen delen, is het  fijn dat je een kleinigheid te eten of te drinken mee neemt, wat we samen zullen nuttigen. 

 

Onze ontmoetingsplaats is iedere keer verschillend. 

Voor de volgende keer: heb jij een locatie op het oog waar je graag wilt samenkomen? Is er een actueel onderwerp dat je graag wilt bespreken of ervaren? Heb je een groep geïnteresseerden bijeengebracht en wil je graag dat we een volgende keer aanschuiven voor een openbaar evenement? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht zijn we voor volgende editie van de silaturahmi bij jou!