Travel to Tradition- Bali

LET OP DEZE excursie in april 2020 is nog onder constructie

Wijzigingen voorbehouden

Deze prachtige excursie Travel to Tradition- Bali zal net als onze andere Travel to Tradition pakketten een belevenis zijn waarbij je innerlijk geraakt wordt. Ze biedt ruimte voor persoonlijke groei.  We ontmoeten lokale bevolking en ervaren traditionele leefwijzen, weg van de bekende toeristische trekpleisters. Het programma heeft veel aandacht voor oude ambachten, de kunsten en de traditionele culturele leefwijzen op het gebied van welzijn. Daardoorheen is Balinese spiritualiteit als een rode draad geweven. 

De excursie is naast de aankomst- en vertrekdag overzichtelijk opgezet in drie tijdsvakken van 4 dagen. We volgen vanaf Denpasar de route van de kuststreek naar het oosten.  We houden van te voren richtlijnen aan met betrekking tot het programma.  We spreken van te voren af wie we gaan ontmoeten. Daarnaast, staan we open voor het spontane avontuur! Bali heeft haar eigen wijze van niets moeten en ontmoeten.


Kunst

De schoonheid van Bali heet ons welkom met het Tijdsvak Kunst.  We hebben volop mogelijkheden om een dansvoorstelling bezoeken, deel te nemen aan een gamelan workshop, de architectuur van tempels te bewonderen, de traditie rondom heilige ikat wevingen te ontdekken en onze eigen creativiteit los te laten tijdens een batik workshop.

Welzijn

In tijdsvak Welzijn genieten we van massage (pijit) en van kruidentoepassingen (obat/jamu), we ervaren de voorouder cultuur, we dompelen ons onder in een reinigingsceremonie en brengen persoonlijk bezoek aan een priester of dukun (traditioneel genezer).

Ambacht

Welzijn en kunst komen vervolgens samen in de traditie van het rituele mes (keris pusaka), het gebruik van krachtvoorwerpen (jimat-traditie), en poppenspel (wayang kulit / wayang golek). Inbegrepen: Travel to Tradition Bali Pakket

 

  • samen nuttigen van ontbijt en diner, alle geserveerd met 1 drankje (lunch naar eigen inzicht)
  • begeleiding van Stichting Aliran Tenaga Dalam door Rich Eduard en assistent
  • diverse workshops van Balinese gastdocenten op het gebied van kunst, welzijn en ambacht
  • ontmoetingen met Balinese kunstenaars en ambachtslieden, individuele consulten van Balinese experts 
  • bezoek aan tempel, deelname aan ceremonie, bezoek aan natuur en strand
  • bezoek aan de oorspronkelijke inwoners van Bali: Bali Aga / Bali Muli
  • vervoer gedurende alle gezamenlijke excursies
  • spontane avonturen ter plaatse
  • wij raden aan: overnachtingen in de buurt, op basis van 1 of 2 persoonskamer

Niet Inbegrepen: 

retourvlucht Amsterdam - Denpasar

reis- en annuleringsverzekering

persoonlijke vaccinaties

overige persoonlijke uitgaven

 

Investering:

 (* dit is een richtprijs op basis van de door ons aangeraden overnachtingsplaatsen in de buurt. ) (We hanteren algemene voorwaarden die  specifiek van toepassing zijn op het Travel to Tradition pakket)

N.b. deze excursie is vanwege het unieke en vrij intensieve karakter geschikt voor personen vanaf 18 jaar. De excursie kan doorgang vinden bij  6 t/m 12 deelnemers. 

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Koop je ticket in de webshop.

Wil je ook naar de gratis informatiemiddag in Arnhem?  Jij kunt er je reisgenoten alvast ontmoeten en er je vragen stellen. Wij leggen je uit wat je kunt verwachten. Stuur dan een mailtje om je aan te melden.

Bali foto's (c) ATD en met dank aan (c) Steffen Zimmerman, Alit Suaranegara, Michelle Maria, Jo Vanel, Vytalis Arnoldus, Patrick Fransoo en Bruno Zaffoni