Kembangan Silat en Aarding

 

In deze workshop ervaar je de helende werking van beweging, ademhalingstechnieken en stemgebruik.

Kembangan Aliran zijn rustige maar krachtige bewegingsoefeningen, die energie opwekken in het lichaam en een stevige aarding van lichaam en geest geven.  

 

Kembangan Aliran vindt zijn herkomst in verschillende latihans (oefeningen) uit diverse Kembangant Silat-stijlen die (als onderdeel van de Indonesische krijgskunst Pencak Silat)  gedoceerd zijn in Nederland en op Java, Indonesië.  Kembangan Aliran is een kembangan stijl die ontwikkeld is door Rich Eduard, grondlegger van Stichting Aliran Tenaga Dalam. Het is een op zichzelf staande leer, die geen vechtkunst mag heten, maar die de combinatie is van bewegingsvormen, ademhalingstechnieken en het gebruik van stemklank. Ze reguleren de energiestromen in en rond het lichaam.

 

In deze unieke workshop biedt Rich Eduard je bewegings-, ademhalings- en stemklankoefeningen die je centeren en aarden en die innerlijke rust en tegelijkertijd vitaliteit geven.

Wanneer je deze technieken structureel toepast, ontwikkel je zelfverzekerdheid, innerlijke kracht en een gevoel van emotionele stabiliteit.

 

Rich heeft ruim 40 jaar ervaring in Kembangan Aliran.

Sinds zijn jeugdjaren is hij gefascineerd door de Javaanse pencak silat krijgskunst en de Indonesische mystiek. Rich heeft getraind in de pencak silatstijl Bonkot Harimau en heeft zich vele jaren verdiept in diverse andere pencak silat en kembangan silat stijlen. Deze bewegingsvormen combineerde hij met ademhalingstechnieken en stemgebruik tot Kembangan Aliran:  een bewegingsstroom die energie in en rond het lichaam genereert en die centering en aarding versterkt.

 

Deze unieke workshop is geschikt voor een ieder die wil kennismaken met het helend vermogen van zijn of haar lichaam vanuit een Javaanse invalshoek. Open voor gevorderde pencak silat beoefenaars, voor beginnende bewegers en voor geïnteresserden in de Javaanse cultuur.     

 

Bestel hier je ticket

22 februari 2020

13:00 -17:00 uur incl. koffie/thee/lekkers

 

Buurthuis De Beijer

Willem Beijerstraat 13

6823EW Arnhem

Buslijn 7 Geitenkamp - halte Zaslaan

Gratis parkeren