Pijit / Massage

Pijit (spreek uit: piedjit) maakt onlosmakelijk deel uit van de Indonesische / Indische cultuur, als techniek die bijdraagt aan een goede gezondheid. Er bestaan vele varianten binnen de pijit. De massage wordt altijd op maat toegepast.

Pijit di rumah: thuismassage

Een korte massage op de schouders, zittend of staand tussen de andere dagelijkse handelingen door, hernieuwt kracht en vitaliteit. In huiselijke kring is pijit behalve heilzaam, ook een omgangsvorm om gezelligheid en saamhorigheid te laten blijken.

 

Dynamische massage

Bij de traditionele vorm van pijit ligt de gemasseerde op een mat op de grond. De dynamische massage kenmerkt zich door stevige handgrepen, waarbij veelal de duimen wordt ingezet. Pijit wordt veelal gecombineerd met de toepassing van obat en jamu (helende kruidenmengsels). Zo wordt de massageolie veelal zelf op maat gemaakt, en zijn er heilzame dranken voor de geneeskrachtige inwendige mens. 

 

Workshop - The Wellness Clutch

In de webshop vind je onze huisgemaakte Wellness Clutch, waarin je alle benodigdheden vind om van je thuismassage een succes te maken. In de workshop gaan we hier mee werken, en leer je zowel de traditionele massagetechnieken, alsook hoe je de toepassing van de ondersteunende obat en jamu in kunt zetten.

 

Binnenkort worden de data voor 2018 bekend gemaakt.