Over de stichting

De Aliran Tenaga Dalam van Rich Eduard heeft na meer dan 25 jaar van groei en ontwikkeling zijn vorm gevonden in deze stichting.  

Samen met zijn partner Ivonne Kreule vormt hij de kern van Stichting Aliran Tenaga Dalam. 

Ze mogen rekenen op een bevlogen team.

Lees ook over de doelstelling van de stichting en de samenwerkingspartners op Java.

Neem voor meer informatie gerust contact op. 


Hoeveel diploma's je hebt, welke merkkleding je draagt of hoeveel verre reizen je hebt gemaakt is niet de kern van wat je gelukkig maakt. Javanen weten dat. Daar zijn de grootste meesters het minst zichtbaar. Omdat de waarde zit in wat je vanbinnen beleeft. Ze noemen dit Tenaga Dalam: Innerlijke Kracht; of Kebatinan:dat wat van binnenuit komt. Het is weleens misverstaan als Stille Kracht. 

De Javaanse helende stille kracht is een verzameling tradities en technieken waarmee de Javaan zich ontwikkelt om meer in balans te zijn. Met zichzelf, zijn omgeving of zijn relatie met het goddelijke. Deze technieken en tradities zijn beschikbaar voor iedereen die daarin interesse heeft. Het is het Indonesisch immaterieel erfgoed. Stichting Aliran zet zich in voor het behoud van dit erfgoed en laat je graag zien wat dit inhoudt en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven.