BATIK door Aris Widodo

Khristian Aris Widodo maakt batik schilderijen waarbij hij zijn passie voor Javaanse tradities vormgeeft. Als voorganger van een Javaans protestantse kerk, haalt dominee Aris zijn inspiratie uit zijn geloof. Zijn schilderijen verbeelden bovenal bijbelse taferelen, zoals het laatste avondmaal, de ark van Noach, David en Goliath en de kruisiging. Hij situeert deze verhalen in Javaans landschap en Javaanse situatie.  Daarnaast ontwerpt hij ook op aanvraag, op maat. Een mooi gezinsportret aan de hand van een ingezonden foto of een bedrijfslogo zijn enkele voorbeelden van de mogelijkheden. 

Stichting Aliran Tenaga Dalam werkt graag samen met bevlogen kunstenaars die Javaanse tradities uitdragen. We steunen dominee Aris dan ook van harte in zijn kunst activiteiten. Aris Widodo is woonachtig op Java (Wates, Yogyakarta). Zijn mooie schilderingen zijn via de stichting nu ook in Nederland te koop. Neem contact op voor een aankoop, een bestelling op maat, of voor meer informatie.

 

Lees meer over batik en over Aris Widodo in onze folder.


Download
Het wassen van batik
Dit filmpje laat een stap in het proces zien, van het maken van een batikschildering. Je ziet hoe een ontwerp van Aris Widodo gewassen wordt. Begeleidende tekst in Javaans.
Wassen van batik - Aris.mp4
MP4 video/audio bestand 10.3 MB