Samenwerken


Projecten te Java / Travel to Tradition

Regelmatig reizen we naar Java. Naar de regio Yogjakarta , Semarang, Kadilangu.

We ontmoeten kunstenaars, ambachtslieden, Tenaga Dalam kenners, jamu verkopers en mystici om met hen een co-creatie te onderhouden. Allen zijn zij mensen met hart voor hun cultuur en houden zij de Javaanse ambacht, kunst of welzijnstradities in ere. Zij houden onze expertise scherp en wij ondersteunen hen met microcrediet of met andere praktische hulp.

 

Een warm hart dragen we toe aan de mensen uit Kadilangu, nabij Demak. Ons comité van aanbeveling wordt gevormd door Raden Zulverdi tri Harimurti en zijn vrouw Raden Ika Febriani uit Kadilangu. Stichting Aliran Tenaga Dalam onderhoudt  nauw contact met deze edelen om kennis en kunde uit te wisselen op het gebied van cultuur en mystiek van Java. Ook in Kadilangu is er de dansgroep van jongeren uit de regio, die zich inzet voor het behoud van hun culturele tradities.

 

Daarnaast hebben we regelmatig contact met mensen uit Semarang, Jogjakarta en Bogor. In deze tijdschriften stellen we hen aan je voor: Adat Jawa 1: Batik kunstenaars Aris Widodo en Bagus Gagonk Prabowo & Maria Yohana Raharjo. En Adat Jawa 2: Wedang Ronde verkopers Gusnan & Latifah Fitriani, Keris Pusaka kenner Ndoro Handoko Aji en Surrealist Imam Abdillah. Elk jaar gaan we weer terug naar Java om nauw contact te onderhouden met de mensen die wij steunen.

En jij kunt mee! We organiseren de Travel to Tradition excursies, waar je zelf deel zult uitmaken van de ontroerende ceremonies, gezellige én indrukwekkende ontmoetingen en waar je de heilzame Stille Kracht tot je kunt horen spreken.