Samenwerken

Het Aliran Collectief

 

Culturele tradities zijn van ons allemaal!

Cultuur komt vooral tot uiting in kunstvormen, in oude ambachten en de manier waarop we voor elkaar en onszelf zorgdragen. Dansers, schilders, musici, ontwerpers, schrijvers, ieder gebruikt zijn eigen creatieve taal om visie of gevoel uit te drukken. Kerissen-smeders, batik schilders, jamu mengers en pijit masseurs hebben vaak de kneepjes van hun vak geleerd van hun ouders of grootouders. Wij bundelen onze kennis en expertise, en met jouw deelname versterken we elkaar.  

In een collectief staat het gezamenlijk belang voorop. We komen samen om met elkaar te creëren. Een festival, een tentoonstelling, een markt, een voorstelling, workshops, lezingen, het is allemaal mogelijk wanneer we samen de schouders er onder zetten. Wil je een co-creatie aangaan met Stichting Aliran Tenaga Dalam? Neem contact op!

 

Vrijwilligers

Stichting Aliran Tenaga Dalam is een non-profit organisatie. We zijn dan ook afhankelijk van vrijwilligers die ons ondersteunen bij onze activiteiten. We hebben een veelzijdig aanbod. Dat betekent dat je kunt kiezen welke activiteit het beste bij je past, of je je eenmalig of vaker inzet en, of je in Arnhem betrokken wilt zijn of in je eigen regio. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 

 


Projecten te Java / Travel to Tradition
In november/december 2017 reizen we naar Java. Naar de regio Yogjakarta, Solo, Semarang. 

We ontmoeten batikkunstenaars, Tenaga Dalam kenners en anderen om een co-creatie aan te gaan.  Zij houden onze expertise scherp en wij ondersteunen hen met microcrediet of andere hulp. Zo zullen we bijvoorbeeld een nauwe samenwerking aangaan bij de productie van de batik omslaghoezen van een nieuwe oplage van onze orakelkaarten decks. 

 

Tijdens deze reis brengen we in kaart: wat is hun expertise, hoe is de kwaliteit en hun omstandigheid, wat kunnen we concreet voor elkaar betekenen? 
Bij terugkomst in Nederland communiceren we verder met deze plaatselijke specialisten, op afstand, via digitale media. We maken een plan op maat om deze aanbieders te ondersteunen en te promoten. 
In een volgende fase gaan we weer terug naar Java om nauw contact te onderhouden met de mensen die wij steunen.

Jouw donatie helpt enorm! Het bedrag dat je via onze Dream or Donate pagina geeft, komt rechtstreeks ten goede aan de mensen ter plaatse.

Meer informatie vind je ook daar. (wanneer je op de donatieknop drukt wordt er nog geen geld afgeschreven, je bent tot niets verplicht).