Cursus Aliran Tenaga Dalam - Energiewerk

In 2022 kun je in 9 op zichzelf staande bijeenkomsten, leren over de meest toonaangevende thema's uit de culturele tradities van Java. Met achtergronden over de Javaanse aanpak en een vertaalslag naar de op maat gemaakte aanpak hier in Nederland.

Je gaat veel oefenen en lekker praktisch zelf aan de slag, met vele concrete voorbeelden uit, en toepassingen voor, je eigen thuissituatie en werkomgeving.

De huidige cursus is al gestart, je bent van harte welkom vanaf mei 2022!

In onze agenda vind je de geplande data van de diverse modules. 

 

In Kejawen draait alles om het vinden en behouden van balans in jezelf, met je omgeving en met het goddelijke. De healingtradities zoals pijit (massage), obat & jamu (kruidentoepassingen), de culturele tradities zoals die van de keris (ceremonieel wapen) en de jimat (talisman), en de vormen van contact met de subtielere werelden via bijvoorbeeld semedi (meditatie) en sesajen (offerandes) dragen bij aan die balans en harmonie.

Via de Stroming van Innerlijke Kracht (Aliran Tenaga Dalam) verdiep je met deze prachtige tradities je aarding, versterk je emotionele basisveiligheid in je zelf

en vergroot je jouw zelfvertrouwen.  

 

Ben je geïnteresseerd in de healing tradities vanuit Indonesië? Zou je meer willen weten over je Indonesische roots? Ben je niet van Indonesische komaf maar wil je graag technieken leren voor persoonlijke groei op basis van Innerlijke Kracht? Of wil je leren hoe deze technieken een aanvulling kunnen zijn in jouw werkveld?Wees van harte welkom! Na afloop van elke bijeenkomst ben je uitgenodigd gezellig mee te eten.   

 

Het programma in grote lijnen 

les1 Wat is Tenaga Dalam? Opbouwen van aarding, centering, emotionele basis en veiligheid middels ademhaling-, mudra's en  kembangantechnieken (bewegingen). 

les 2 Aangehechte energie: wat is van jou / wat is van een ander? Centering, aarding.

les 3 Obat en jamu recepten. Toepassing van kruiden in compressen, oliëen, thee en andere kruidenbereidingen ter ondersteuning van een goede gezondheid.   

les 4 Orakel methoden, de Kaarten van Stille Kracht, handlezen  

les 5 Javaans animistische  natuurcreativiteit. De bezielde natuur en haar toepassingen voor inzicht, kracht en reiniging. Animisme,  jimat en pecut upacara (rituele krachtvoorwerpen).

les 6  Mystiek, de helende Stille Kracht. Achtergrondinformatie en praktische uitleg. Meditatie, onderbewustzijn, waarnemen met het zesde zintuig 

les 7 De positieve kracht van Healing Kebatinan. Pijit (massage), ondersteunende obat en jamu, ademhalingsoefeningen, werken met introducee

les 8 Rituelen en traditionele ceremonie. Vooroudercultuur, jimat, energetische healing, semèdi (meditatieve healingtechniek). 

les 9 Indonesisch energiewerk thuis of in je beroepspraktijk 

 

LET OP: Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren.

De afgelopen twee jaar hebben vele sectoren zich flexibel moeten opstellen. De gevraagde flexibiliteit geeft ook kansen en voordelen. Wij hebben daarom besloten om de structuur van de Cursus Indonesisch Energiewerk 2022 iets anders vorm te geven. We bieden de cursus vanaf mei 2022 in open modules aan!

We volgen nog steeds de opzet van 9 lessen. Deze 9 lessen geven een stevige basis voor het onderzoeken en integreren van Indonesisch energiewerk. Maar dit jaar wordt iedere les als een zelfstandige module aangeboden. Deze module is t.z.t. te boeken in de webshop.

 

Dit betekent dat waar voorheen de besloten groep 'vol' was en je niet tussentijds kon instromen, je nu wel kunt inspringen in een module van je voorkeur. Familie, vrienden, oud-cursisten en andere geïnteresseerden hebben nu ook de gelegenheid een les mee te doen.

Bovendien, mocht er een tussentijdse lockdown van kracht zijn, geeft deze opzet jou en ons de ruimte om flexibel te zijn in het (opnieuw) inplannen van de module. 

 

Praktisch

De data van de modules vind je nu al  in de agenda. 

Deze data zijn onder voorbehoud van de (soms plotseling wisselende) bepalingen van het kabinet. 

In de webshop wordt daarom telkens alleen de eerstvolgende module aangeboden. Je vindt daar t.z.t. de datum, de lesinhoud en de leslocatie (in principe te Arnhem). Boek dus per keer de module waaraan je wilt deelnemen. De kosten voor de lesdag moet vooraf worden voldaan.

 

Investering

De Cursus Indonesisch Energiewerk 2022 bedraagt in totaal E1000,00. Na afloop van elke bijeenkomst ben je (vrijblijvend en kosteloos) uitgenodigd om mee te eten. De facturering van de cursus vindt plaats per module. Dat betekent dat elke module E125,00 kost en wanneer je alle 8 modules volgt, de 9e gratis is. 

Wanneer je een module boekt in de webshop, betaal je E15,00 aanbetaling en ontvang je nog een factuur van E110,00. De aanbetaling is niet restitueerbaar. 

 

Flexibiliteit

We doen er alles aan om een aangeboden lesmodule te laten doorgaan. Mocht vanwege overheidsbepalingen een les op een bepaalde datum niet mogen doorgaan, dan wordt gezocht naar een eerstvolgende mogelijkheid. Deze data vind je dan ook terug in de agenda. 

Deze flexibiliteit geldt ook voor eventuele restricties die aan een locatie worden opgelegd: mocht de groep (vanwege zijn grootte) niet meer mogen samenkomen op een bepaalde locatie, dan wordt er gekozen naar een passende alternatieve locatie.