Cursus Aliran Tenaga Dalam - Energiewerk

Terug van weggeweest!

In het vertrouwde concept van 9 bijeenkomsten leer je de basis van  de meest toonaangevende thema's uit de culturele tradities van Java. Met achtergronden over de Javaanse aanpak en een vertaalslag naar de op maat gemaakte aanpak hier in Nederland.

Je gaat veel oefenen en lekker praktisch zelf aan de slag, met vele concrete voorbeelden uit, en toepassingen voor, je eigen thuissituatie en werkomgeving.

 

In Kejawen draait alles om het vinden en behouden van balans in jezelf, met je omgeving en met het goddelijke. De healingtradities zoals pijit (massage), obat & jamu (kruidentoepassingen), de culturele tradities zoals die van de keris (ceremonieel wapen) en de jimat (talisman), en de vormen van contact met de subtielere werelden via bijvoorbeeld semedi (meditatie) en sesajen (offerandes) dragen bij aan die balans en harmonie.

Via de Stroming van Innerlijke Kracht (Aliran Tenaga Dalam) verdiep je met deze prachtige tradities je aarding, versterk je emotionele basisveiligheid in je zelf

en vergroot je jouw zelfvertrouwen.  

 

Ben je geïnteresseerd in de healing tradities vanuit Indonesië? Zou je meer willen weten over je Indonesische roots? Ben je niet van Indonesische komaf maar wil je graag technieken leren voor persoonlijke groei op basis van Innerlijke Kracht? Of wil je leren hoe deze technieken een aanvulling kunnen zijn in jouw werkveld?Wees van harte welkom! Na afloop van elke bijeenkomst ben je uitgenodigd gezellig mee te eten.  

 

In het najaar van 2021 start de volgende cursus. Mail voor meer informatie naar info@aliran.nl.

 

Het programma in grote lijnen (Data onder voorbehoud) :

  • les1: 17 oktober 2020 Wat is Tenaga Dalam. Opbouwen van aarding, centering, emotionele basis en veiligheid middels ademhaling-, mudra's en  kembangantechnieken (bewegingen). 
  • les 2: 28 november 2020 Aangehechte energie: wat is van jou / wat is van een ander. Centering, aarding.
  • les 3: 19 december 2020 Obat en jamu recepten. Toepassing van kruiden in compressen, oliëen, thee en andere kruidenbereidingen ter ondersteuning van een goede gezondheid.   
  • les 4: 9 januari 2020  Indonesische mystiek, de helende Stille Kracht. Achtergrondinformatie en praktische uitleg. Meditatie, onderbewustzijn, waarnemen met het zesde zintuig 
  • les 5: 30 januari 2021 Orakel methoden, de Kaarten van Stille Kracht, handlezen 
  • les 6: 20 februari 2021 Natuur en natuurcreativiteit. De bezielde natuur en haar toepassingen voor inzicht, kracht en reiniging. Animisme,  jimat en pecut upacara (rituele krachtvoorwerpen).
  • les 7: 13 maart 2021De positieve kracht van Healing Kebatinan'. Pijit (massage), ondersteunende obat en jamu, ademhalingsoefeningen, werken met introducee
  • les 8: 3 april 2021 Rituelen en traditionele ceremonie. Vooroudercultuur, jimat, energetische healing, semèdi (meditatieve healingtechniek). 
  • les 9: 24 april 2021 Koppeling van geleerde lessen naar de eigen praktijk. Feestelijke afsluiting.

 

Lestijden: 11:00 -17.00u:  Aansluitend aan de bijeenkomst volgt de gezamenlijke maaltijd. 

Plaats:  De cursus vindt plaats in Arnhem. Adres gegevens volgen bij aanmelding.