Cursus Aliran Tenaga Dalam - Energiewerk

Je kunt NU instromen!

 

In oktober 2020 is de cursus Indonesisch energiewerk gestart. In  9 bijeenkomsten leer je de basis van  de meest toonaangevende thema's uit de culturele tradities van Java. Met achtergronden over de Javaanse aanpak en een vertaalslag naar de op maat gemaakte aanpak hier in Nederland.

Je gaat veel oefenen en lekker praktisch zelf aan de slag, met vele concrete voorbeelden uit, en toepassingen voor, je eigen thuissituatie en werkomgeving.

 

In Kejawen draait alles om het vinden en behouden van balans in jezelf, met je omgeving en met het goddelijke. De healingtradities zoals pijit (massage), obat & jamu (kruidentoepassingen), de culturele tradities zoals die van de keris (ceremonieel wapen) en de jimat (talisman), en de vormen van contact met de subtielere werelden via bijvoorbeeld semedi (meditatie) en sesajen (offerandes) dragen bij aan die balans en harmonie.

Via de Stroming van Innerlijke Kracht (Aliran Tenaga Dalam) verdiep je met deze prachtige tradities je aarding, versterk je emotionele basisveiligheid in je zelf

en vergroot je jouw zelfvertrouwen.  

 

LET OP Het huidige cursusseizoen is na 3 lesbijeenkomsten gepauzeerd en wordt op 15 mei voortgezet. Je kunt nu instromen om les 4 t/m 9 mee te beleven. Er is nog slechts 1 plaats beschikbaar!

 

Ben je geïnteresseerd in de healing tradities vanuit Indonesië? Zou je meer willen weten over je Indonesische roots? Ben je niet van Indonesische komaf maar wil je graag technieken leren voor persoonlijke groei op basis van Innerlijke Kracht? Of wil je leren hoe deze technieken een aanvulling kunnen zijn in jouw werkveld?Wees van harte welkom! Na afloop van elke bijeenkomst ben je uitgenodigd gezellig mee te eten.  Het aangepaste cursustarief voor les 4 t/m 9 is E665,00. 

 

 

 

Het programma in grote lijnen (Data onder voorbehoud) :

  • les1: Wat is Tenaga Dalam. Opbouwen van aarding, centering, emotionele basis en veiligheid middels ademhaling-, mudra's en  kembangantechnieken (bewegingen). 
  • les 2:  Aangehechte energie: wat is van jou / wat is van een ander. Centering, aarding.
  • les 3:  Obat en jamu recepten. Toepassing van kruiden in compressen, oliëen, thee en andere kruidenbereidingen ter ondersteuning van een goede gezondheid.   
  • 15 mei 2021 les 4:   Orakel methoden, de Kaarten van Stille Kracht, handlezen  
  • 05 juni 2021 les 5: Natuur en natuurcreativiteit. De bezielde natuur en haar toepassingen voor inzicht, kracht en reiniging. Animisme,  jimat en pecut upacara (rituele krachtvoorwerpen).
  • 26 juni les 6:  Mystiek, de helende Stille Kracht. Achtergrondinformatie en praktische uitleg. Meditatie, onderbewustzijn, waarnemen met het zesde zintuig 
  • (datum volgt z.s.m.) les 7:De positieve kracht van Healing Kebatinan'. Pijit (massage), ondersteunende obat en jamu, ademhalingsoefeningen, werken met introducee
  • (datum volgt z.s.m.) les 8: Rituelen en traditionele ceremonie. Vooroudercultuur, jimat, energetische healing, semèdi (meditatieve healingtechniek). 
  • (datum volgt z.s.m) les 9:  Koppeling van geleerde lessen naar de eigen praktijk. Feestelijke afsluiting.

 

Lestijden: 11:00 -17.00u:  Aansluitend aan de bijeenkomst volgt de gezamenlijke maaltijd. 

Plaats:  De cursus vindt plaats in Arnhem. Adres gegevens volgen bij aanmelding.

MELD JE NU AAN! SLECHTS 1 PLAATS OVER