De media over ons

&C Magazine - nr 1 april 2017 : Tekst Joan Mackenback / Fotografie Linda Stulic

Happinez - nr 1 2017 : Tekst: Lisette Thooft

Moesson, Hét Indisch Maandblad - januari 2017 * nr.7

Mijn Geheim - nr. 16/11 mei 2016 - Tekst: Jet Hoogerwaard

Happinez - 26 april 2016:  bit.ly/levenskompas 

 

Innerlijke kracht

 

Ivonne Kreule (37) is penningmeester en secretaris van Stichting Aliran Tenaga Dalam. Ze is aanhanger van het Javaans animisme

“Iedereen is in staat z’n innerlijke kracht te herkennen. Door mezelf te vragen: ‘Wat wil ik écht?’ ben ik in contact gekomen met mijn authenticiteit. Voorheen was ik vooral bezig met: wat wil de ander. Door consequent voor mijn authenticiteit te kiezen heb ik mezelf echt leren kennen en weet ik blij te zijn met mezelf. Ik kan snel overprikkeld raken. Door me bewust te zijn van het gevoelscentrum in mijn onderbuik, herken ik eerder de signalen dat het te veel wordt. Dan zoek ik de stilte op. Zo kan ik beter onderscheiden wat bij mij hoort, en wat niet. De Stille Kracht, of het Javaans animisme, is van oorsprong een religie van natuurvolkeren. Deze mensen vergaren status om wie ze zijn, om hun innerlijke kracht en waardigheid. Niet om diploma’s of merkkleding. Dat aspect vind ik inspirerend voor de westerse maatschappij, waar het zo vaak alleen om de buitenkant gaat. Ik richt mijn aandacht naar buiten en tegelijk naar binnen. Althans, daar streef ik elke dag naar.”

 

(foto: Sasha de Boer, tekst: Lara Aerts - www.happinez.nl)

Paravisie April 2012 - Tekst: Niels Brummelman

De Stentor 26-02-2011 - Tekst: Jolanda de Kruyf

De Stentor augustus 2007

De Stentor juli  2007

Spiegelbeeld april 2005 - tekst: Kitty Haccau

Paravisie 2003(?): Tekst Natasja de Graaf, beeld: Eric Switch

Onkruid september / oktober 1998 nr. 125: Voorblad + artikel

(artikel ontbreekt)

"Mijn muziek maakt een oergevoel in mensen wakker" - Leeuwarder Courant