Mystiek en Praktijk van Obat en Jamu

Obat en jamu zijn kruidenmengsels. Ze worden vervaardigd ter ondersteuning van een goede gezondheid, om diverse gezondheidsklachten te voorkomen dan wel te genezen. De verschillende Indonesische volkeren maken van oudsher hun geneeskrachtige kruidenrecepten zelf, voornamelijk op basis van de natuurlijke ingrediënten van de eigen streek. Obat en Jamu worden dikwijls ingezet in combinatie met Pijit (massage).

Workshop

In deze thema workshop leer je enkele traditionele recepten en een rituele offerande (sajen) zelf te maken.

  • Je krijgt informatie over de werking van de ingrediënten en de verschillende toepassingen van het product.
  • We zullen uitgebreid stilstaan bij de mystiek en traditionele rituelen die gepaard gaan bij het gebruik van helende obat en jamu toepassingen, en rituele offerandes.
  • Je krijgt de gemaakte obat en jamu en sajen mee naar huis, alsook een handleiding met recepten en achtergrondinformatie. Voor deze workshop geldt i.v.m. de aanschaf van materialen een toeslag..

NB

Stichting Aliran Tenaga Dalam werkt nimmer met hallucinerende kruiden. Ze zet louter recepten en producten in die het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam ondersteunen en activeren. Raadpleeg voor medisch advies altijd een arts.

 

Geïnteresseerd?

Heb je zelf een groep bijeengebracht van tenminste 6 vriend(inn)en, collega's of familieleden? Neem dan contact op voor overleg over een datum en locatie, en een prijsopgave.