Individuele begeleiding

Heb je het gevoel dat er meer in jou zit dan je nu laat zien?

Loop je vast in een privé situatie en wil je begeleiding om een pijnlijke situatie te verwerken, of wil je je leven een andere richting geven waardoor je meer van je passie kunt vormgeven? Heb je een verlangen om een stichting of praktijk te starten vanuit jouw ideaal en talenten, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken?

 

Voor al deze situaties en meer, biedt Stichting Aliran Tenaga Dalam individuele begeleiding.

Dit is altijd op maat. De Javaanse culturele tradities voor welzijn en balans zijn de middelen waarmee we je helpen. Onze jarenlange ervaring, expertise en deskundigheid nemen we mee in onze visie en aanpak. 

 

Individuele begeleiding is gebaseerd op de combinatie van praktisch handelen enerzijds en de toepassing van Javaanse werkvormen van ambacht, kunst en energiewerk anderzijds.  Bovendien is er een heel veld aan mogelijkheden op het gebied van ceremonie en ritueel waar we ook uit kunnen putten.

Javaanse werkvormen zijn bijvoorbeeld bewegings-, en ademhalingsoefeningen (kembangan en bernafas); het gebruik van kruidenmengsels (obat en jamu); massages (pijit), orakelmethoden, handafdruk lezen, of het inzetten van stemklank oefeningen (suara) . 

Daarnaast kijken we naar je energiebalans. Wanneer je te veel verzwarende of belemmerende energie bij je draagt, wordt gekeken naar de oorzaak van de disharmonie en kunnen we je energieveld zuiveren. Desgewenst nodigen we middels specifieke rituelen de voorouders uit (Nenek Moyang) om je bij te staan in je groei en gezondheid.

Natuurlijk krijg je inzicht in je situatie en in je eigen mogelijkheden om je situatie gezond te houden en leer je hoe je goed geaard kunt blijven.

Wanneer het nodig is gaan we ook  met je mee naar een locatie waar jij voor jouw individuele begeleiding je activiteit wilt uitvoeren. 

 

Individuele begeleiding is altijd op maat. De begeleiding bij stichting Aliran is niet te vergelijken met andere vormen van coaching.

Er is korte of langere ondersteuning mogelijk. Zo hebben we:

Onder de afbeeldingen lees je wat de verschillende vormen inhouden. 

Neem gerust contact op voor informatie en/of het plannen van een intakegesprek om jouw situatie en behoeften in kaart te brengen of boek je consult via de webshop. Weet dat we voor het individueel consult naast onze praktijkruimte  in Arnhem ook in Leeuwarden, of bij jou aan huis kunnen afspreken. 

Individueel consult door Rich

Rich Eduard deelt zijn expertise en ervaring op volstrekt unieke wijze. Hij werkt vanuit een holistische visie, op basis van de Javaanse traditie van zijn voorouders. De Javaans animistische technieken worden ingezet op maat, naar aanleiding van jouw vraag. Kebatinan en natuurbeleving maken deel uit van elke bijeenkomst.

"Wie ben jij echt?" "Wat wil jij werkelijk?" "Wat zijn jouw unieke kwaliteiten?" En, "Wat heb jij nu nodig?" Zijn vragen die leidend zijn bij het vinden van jouw innerlijke kracht (Tenaga Dalam). 

 

Rich' Indonesische gastvrijheid betekent dat hij de tijd en aandacht voor je heeft. In een sessie waar jij diepgaande veranderingsprocessen wilt openen en laten begeleiden, neemt Rich graag ruim de tijd (c.a. 3 uur). 

 

Voorafgaand aan de sessie is er overleg en informatie over de inhoud van de begeleiding. Jij kunt aangeven wat je situatie is en welke vraag jij hebt. Daarnaast kun je aangeven of er specifieke technieken zijn die jij wilt onderzoeken en  toepassen.

 

Wanneer de bijeenkomst is voltooid, is er nazorg mogelijk. In veel gevallen is deze kosteloos. Jij kunt bellen of appen om jouw ervaring te delen en vragen te stellen naar aanleiding van de sessie. 

 

Wandelexcursie & ceremonie met Rich

Wandelexcursie met een ceremo-niële functie is een waardevolle ervaring. In een ceremoniële wandeling (pelgrimage) met Rich Eduard combineer je de helende kracht van de natuur met rituelen en symboliek, om persoonlijke groei en transformatie te bevorderen. We bezoeken krachtplaatsen die 

symbolische betekenis hebben, zoals een boom om los te laten of een open plek om intenties te zetten.

 

De pelgrimage zal ook het gebruik van Javaans animistische rituelen omvatten, zoals het brengen van een offerande aan de voorouders of bijvoorbeeld een ongewenst aspect uit je leven symbolisch aan het water meegeven. Deze ceremoniële

elementen helpen om een diepere verbinding te maken met jezelf en de natuur tijdens het de pelgrimage. 

 

Javaanse bedevaarten hebben vaak een sterke culturele en spirituele betekenis. Een bekende Javaanse bedevaart is de zogenaamde "ziarah" naar de graven van heilige figuren of voorouders. Tijdens deze bedevaarten bezoeken mensen heilige plaatsen, bidden, doen rituelen en betuigen respect aan degenen die zijn overleden. Het is een manier om spirituele verbinding te maken met het verleden en de tradities van de Javaanse cultuur levend te houden.

In Nederland zijn er geen typisch Javaanse ziarah pelgrimroutes. Wel zijn er diverse wandelpaden die 

uiteindelijk uitlopen in de Camino de Santiago te Spanje. Het wandelen van deze pelgrimspaden leidt je over prachtige routes, door schil-derachtige landschappen,historische steden en charmante dorpjes. Het wandelen van deze route kan een diepe persoonlijke en spirituele reis zijn, waarbij je de kans krijgt om te reflecteren, nieuwe inzichten op te doen en verbinding te maken met jezelf. 

 

Afhankelijk van het aantal deel-nemers wandel je met Rich alleen of in een groep. Er is ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Op plaats van bestemming geef je gezamenlijk een passende ceremonie vorm.

Individueel consult door Ivonne

Ivonne Kreule verheldert de kern van jouw situatie. Zij geeft inzicht in de vervlechting van gedrag, gevoelens en energie, die ervoor hebben gezorgd dat je in een bepaalde situatie geblokkeerd bent geraakt.  Met fijngevoelige aandacht neemt zij sensitief waar. Zij is opgeleid tot vaktherapeut drama en heeft veel kennis van Javaans energiewerk. Haar aanpak is zacht maar direct. Kinderen en volwassenen die hun zelfvertrouwen willen sterken zijn bij haar aan het juiste adres. 

 

Ivonne is de auteur van 'SENANG met de Stille Kracht' en ontwikkelaar, tekenaar en auteur van het orakeldeck 'Kaarten van Stille Kracht'. Deze kaarten zullen in de sessie worden gebruikt, om inzicht te geven en om een aanpak te kiezen voor het verbeteren van jouw situatie. 

 

Kaarten van Stille Kracht, natuurorakel, ademwerk, healing, pijit, of creatieve werkvormen kunnen deel uitmaken van een sessie (1,5 tot 2 uur). 

Voorafgaand aan de sessie is er overleg en informatie over de inhoud van de begeleiding. Jij kunt aangeven wat je situatie is en welke vraag jij hebt. Daarnaast kun je aangeven of er specifieke technieken zijn die jij wilt onderzoeken en  toepassen.

 

Wanneer de bijeenkomst is voltooid, is er nazorg mogelijk. In veel gevallen is deze kosteloos. Jij kunt bellen of appen om jouw ervaring te delen en vragen te stellen naar aanleiding van de sessie. 

Senang bij jou thuis            door Rich & Ivonne

Is  het voor jou lastig om naar Arnhem te komen? Of heb je een aantal mensen verzameld met wie je een bijzondere themamiddag wilt organiseren? We komen gerust naar jouw locatie.  

 

Wat je deze dag wilt leren of ervaren bepaal je zelf. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld bewegings- en ademhalingsoefeningen (kembangan en bernafas); het gebruik van kruidenmengsels (obat en jamu); werken met een keris, inzicht vinden via orakelmethoden, of het inzetten van stemklank oefeningen (suara).  In overleg kunnen we ook een ceremonie vormgeven om je bij te staan in je situatie. Wellicht heb je inspiratie gevonden voor een aantal onderwerpen die beschreven staan in het boek 'SENANG met de Stille Kracht'.

 

Deze bijeenkomst wordt in veel gevallen door Rich en Ivonne samen vormgegeven.  Dat kan prettig zijn, bijvoorbeeld omdat jouw vraag of situatie man-vrouw gerelateerd is. Of omdat de aard van het ritueel of van de healing, beter tot zijn recht komt vanuit de begeleiding door hen beide. 

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan welke onderwerpen jouw voorkeur hebben en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. De duur van de bijeenkomst kan in overleg gepland worden. Ga uit van een dagdeel. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.