Individuele begeleiding

Heb je het gevoel dat er meer in jou zit dan je nu laat zien?

Loop je vast in een privé situatie en wil je begeleiding om een pijnlijke situatie te verwerken, of wil je je leven een andere richting geven waardoor je meer van je passie kunt vormgeven? Heb je een verlangen om een stichting of praktijk te starten vanuit jouw ideaal en talenten, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken?

 

Voor al deze situaties en meer, biedt Stichting Aliran Tenaga Dalam individuele begeleiding.

Dit is altijd op maat. De Javaanse culturele tradities voor welzijn en balans zijn de middelen waarmee we je helpen. Onze jarenlange ervaring, expertise en deskundigheid nemen we mee in onze visie en aanpak. 

 

Individuele begeleiding is gebaseerd op de combinatie van praktisch handelen enerzijds en de toepassing van Javaanse werkvormen van ambacht, kunst en energiewerk anderzijds.  Bovendien is er een heel veld aan mogelijkheden op het gebied van ceremonie en ritueel waar we ook uit kunnen putten.

Javaanse werkvormen zijn bijvoorbeeld bewegings-, en ademhalingsoefeningen (kembangan en bernafas); het gebruik van kruidenmengsels (obat en jamu); massages (pijit), orakelmethoden, handafdruk lezen, of het inzetten van stemklank oefeningen (suara) . 

Daarnaast kijken we naar je energiebalans. Wanneer je te veel verzwarende of belemmerende energie bij je draagt, wordt gekeken naar de oorzaak van de disharmonie en kunnen we je energieveld zuiveren. Desgewenst nodigen we middels specifieke rituelen de voorouders uit (Nenek Moyang) om je bij te staan in je groei en gezondheid.

Natuurlijk krijg je inzicht in je situatie en in je eigen mogelijkheden om je situatie gezond te houden en leer je hoe je goed geaard kunt blijven.

Wanneer het nodig is gaan we ook  met je mee naar een locatie waar jij voor jouw individuele begeleiding je activiteit wilt uitvoeren. 

 

 

Individuele begeleiding is altijd op maat. De begeleiding bij stichting Aliran is niet te vergelijken met andere vormen van coaching.

Er is korte of langere ondersteuning mogelijk. Zo hebben we:

 

Neem gerust contact op voor informatie en/of het plannen van een intakegesprek om jouw situatie en behoeften in kaart te brengen of boek je consult via de webshop. Weet dat we voor het individueel consult naast onze praktijkruimte  in Arnhem ook in Leeuwarden, of bij jou aan huis kunnen afspreken. 

Individueel consult door Rich

Rich Eduard deelt zijn expertise en ervaring op volstrekt unieke wijze. Hij werkt vanuit een holistische visie, op basis van de Javaanse traditie van zijn voorouders. De Javaans animistische technieken worden ingezet op maat, naar aanleiding van jouw vraag. Kebatinan en natuurbeleving maken deel uit van elke bijeenkomst.

"Wie ben jij echt?" "Wat wil jij werkelijk?" "Wat zijn jouw unieke kwaliteiten?" En, "Wat heb jij nu nodig?" Zijn vragen die leidend zijn bij het vinden van jouw innerlijke kracht (Tenaga Dalam). 

 

Rich' Indonesische gastvrijheid betekent dat hij de tijd en aandacht voor je heeft. In een sessie waar jij diepgaande veranderingsprocessen wilt openen en laten begeleiden, neemt Rich graag ruim de tijd (c.a. 3 uur). 

 

Voorafgaand aan de sessie is er overleg en informatie over de inhoud van de begeleiding. Jij kunt aangeven wat je situatie is en welke vraag jij hebt. Daarnaast kun je aangeven of er specifieke technieken zijn die jij wilt onderzoeken en  toepassen.

 

Wanneer de bijeenkomst is voltooid, is er nazorg mogelijk. In veel gevallen is deze kosteloos. Jij kunt bellen of appen om jouw ervaring te delen en vragen te stellen naar aanleiding van de sessie. 

 

In sommige gevallen is het prettig, voor jou of voor de stichting, dat Rich de sessie samen met Ivonne vormgeeft. Bijvoorbeeld omdat jouw situatie man-vrouw gerelateerd is. Of omdat de aard van het ritueel of van de healing, beter tot zijn recht komt vanuit de begeleiding door hen beide. Dit valt onder de gastvrijheid van Stichting Aliran. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend. 

Individueel consult door Ivonne

Ivonne Kreule verheldert de kern van jouw situatie. Zij geeft inzicht in de vervlechting van gedrag, gevoelens en energie, die ervoor hebben gezorgd dat je in een bepaalde situatie geblokkeerd bent geraakt.  Met fijngevoelige aandacht neemt zij sensitief waar. Zij is opgeleid tot vaktherapeut drama en heeft veel kennis van Javaans energiewerk. Haar aanpak is zacht maar direct. Kinderen en volwassenen die hun zelfvertrouwen willen sterken zijn bij haar aan het juiste adres. 

 

Ivonne is de ontwikkelaar, tekenaar en schrijfster van het orakeldeck Kaarten van Stille Kracht. Deze kaarten zullen in de sessie worden gebruikt, om inzicht te geven en om een aanpak te kiezen voor het verbeteren van jouw situatie. 

 

Kaarten van Stille Kracht, natuurorakel, ademwerk, healing, pijit, of creatieve werkvormen kunnen deel uitmaken van een sessie (1,5 tot 2 uur). 

Voorafgaand aan de sessie is er overleg en informatie over de inhoud van de begeleiding. Jij kunt aangeven wat je situatie is en welke vraag jij hebt. Daarnaast kun je aangeven of er specifieke technieken zijn die jij wilt onderzoeken en  toepassen.

 

Wanneer de bijeenkomst is voltooid, is er nazorg mogelijk. In veel gevallen is deze kosteloos. Jij kunt bellen of appen om jouw ervaring te delen en vragen te stellen naar aanleiding van de sessie. 

Energetische reiniging                          door Rich & Ivonne

Energetische reiniging van voorwerpen, een woning of een locatie, kan passend zijn na een langdurige onprettige ervaring op die locatie of met dat voorwerp.

  

Wanneer je gevoelig bent en je openstaat voor het waarnemen van energievelden, kun je negativiteit van een locatie absorberen in je eigen energieveld. Wellicht neem je zelfs entiteiten waar.  

Wanneer jij je op zo'n plaats in vervolg niet langer senang voelt, of klachten krijgt zonder andere herleidbare redenen, is een energetische reiniging mogelijk op z'n plaats. 

 

Wanneer er sprake is van vervloeking kunnen wij de negatieve energieën herkennen en verwijderen. 

Zo nodig passen we bijhorende rituelen toe om de diverse kwesties te doen op lossen en tegen te houden. 

Op verzoek geven we vorm aan traditionele rituelen (selamatan/sajen/semedi) opdat contact kan worden gemaakt met voorouder lijnen. 

 

Na een intakegesprek kunnen we met je bepalen wat een passend antwoord is voor jouw situatie.