Silaturahmi 04/05 te Zwolle

Een aantal maal maal per jaar organiseert Stichting Aliran een silaturahmi: een gezellige informele bijeenkomst rondom Indonesische of Indische thema's! Zie het als een picknick met gelegenheid voor open podium, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet.

De silaturahmi (spreek uit siela-toerag-mie) is een laagdrempelige activiteit. Het stamt uit de pencak silat, waar het bekend staat als een samenkomst van gelijkgestemden. De Silaturahmi belooft  telkens een informatieve en inspirerende bijeenkomst te worden!

Kom je ook? De data voor de eerste helft van 2024 zijn:  24 februari,  4 mei en 6 juli. 

  

Op 4 mei zijn we te gast in Zwolle! Het thema is 'Seni', kunst. Denk bij Indonesische kunstvormen bijvoorbeeld aan theater (de vele varianten van wayang spel), schilderkunst, voordrachtskunst, krijgskunst, dans en muziek. Maar ook aan de beeldende kunst van tempelarchitectuur, houtsnijwerk, textiele werkvormen zoals batik en ikat en smeedkunst van keris en andere ceremoniële wapens. 

Tijdens deze silaturahmi in Zwolle deelt Stichting Aliran diverse vormen van kunst en creativiteit die je in kunt zetten voor het versterken van je innerlijke kracht. Zoals je van Stichting Aliran gewend ben, werken we op basis van de tradities en technieken van Javaans immaterieel erfgoed, Indonesisch animisme en energiewerk. Je kunt informatie en praktijk verwachten rondom jimats (krachtvoorwerpen), wayangpop expressie, batikkunst en psychometrie (energieveld van voorwerpen duiden). Neem dus gerust je voorwerpen mee! 

 

En deze dag geven we graag vorm, samen met jou! We hebben tijdens de silaturahmi's  'open podium'. Dus heel graag nodigen we jou uit om  jouw kijk op kunst of creativiteit te delen. Heb je een voorwerp met een verhaal, bespeel je een instrument of zing je graag een Indisch/Indonesisch lied?  Wil je een dans laten zien, een gedicht voordragen of hou jij je anderszins bezig  met creatieve expressie die  verband houdt met Indonesische cultuur? Wil jij graag het podium pakken? Stuur even een mailtje zodat we kunnen overleggen hoe jouw deelname een plaats kan krijgen. Kijk ook eens op onze facebookpagina voor deze leuke filmpjes over krachtvoorwerpen en over wayangpoppen. 

 

We vragen voor deze bijeenkomsten een bescheiden bijdrage van €7,50.

Meld je aan via de webshop, dan weten wij op hoeveel mensen we ons kunnen voorbereiden. 

De silaturahmi is een informele bijeenkomst waarin we met elkaar delen. Zowel voeding voor het lichaam (gezellige picknick) als voeding voor de geest (inspiratie). Omdat de silaturahmi ook in het teken staat van samen delen, is het  fijn dat je een kleinigheid te eten of te drinken mee neemt, wat we samen zullen nuttigen. 

 

Onze ontmoetingsplaats is iedere keer verschillend. 

Voor de volgende keer: heb jij een locatie op het oog waar je graag wilt samenkomen? Is er een actueel onderwerp dat je graag wilt bespreken of ervaren? Heb je een groep geïnteresseerden bijeengebracht en wil je graag dat we een volgende keer aanschuiven voor een openbaar evenement? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht zijn we voor volgende editie van de silaturahmi bij jou!