Workshop Pecut Upacara

Ceremoniële zweep

’Pecut upacara’ spreek je uit als petjoet oepatjara. De zweep heeft niets te maken met een straf werktuig maar is bedoeld voor energiewerk.  Pecut upacara betekent letterlijk ceremoniële zweep. 

De pecut upacara gebruik je als een instrument waarmee je vertroebelde energie wegslaat, zodat je een locatie zuivert, een aura reinigt of gedachten verheldert.

 

De pecut met de zwarte haren wordt gebruikt om verontreinigde energie in een ruimte, of in de menselijke aura mee te zuiveren van ongewenste aangehechte energie.

Er is ook een pecut met witte paardenharen, die geschikt is om een wens te bekrachtigen. Met deze zweep 'reis' je moeiteloos door tijd en ruimte en omzeil je de hindernissen die het denken kan opwerpen.

 


In de workshop

De rituele zweep van Stichting Aliran is gemaakt met paardenhaar. Paarden worden geassocieerd met kracht. Niet voor niets wordt het vermogen van een motor uitgedrukt in pk’s, paardenkrachten.  Hiermee staat er letterlijk paardenkracht tot jouw beschikking. 

  • In de workshop ontdek je de waarom mensen al eeuwenlang onderdelen uit de natuur gebruiken (in dit geval paardenharen en hout) om hun persoonlijke kracht te versterken of anderen te helpen. Dit instrument is een 'jimat' een krachtvoorwerp, wat een veelvoorkomend onderdeel is van het dynamisme (of animisme). Je draagt energie over van of naar een voorwerp of persoon.
  • Je leert diverse manieren waarop je een pecut upacara hanteert, zodat je het in kunt zetten in je eigen persoonlijke of beroepssituatie.
  • Natuurlijk maak je je eigen instrument. Er is gelegenheid voor het maken van één pecut per persoon.  Je kiest óf voor wit (voor het versterken van gedachten/het bekrachtigen van wensen/het aantrekken van manifestatie), óf voor zwart (voor reinigen van het energieveld van een persoon of ruimte). 
  • We activeren het energieveld middels een 'upacara bangun jiwa', d.w.z. 'ritueel voor het wakker maken van de geest'. Opdat het daadwerkelijk als krachtvoorwerp aanvoelt en gebruikt kan worden. 

Praktisch

Voor paardenharen wordt gezorgd. Je kunt kiezen voor óf zwart, óf wit. Je maakt deze dag 1 exemplaar. 

Gelieve zelf mee te nemen:

  • Persoonlijk materiaal waarmee je jouw pecut wilt versieren. Zoals kralen, veertjes, touw, stof, sieraad, steentjes etc. 
  • Mesje en schaar
  • Tak/stok voor het maken van de staf. Gebruik liever geen oude, dode tak. Deze breekt gemakkelijk. Beter is een vers gesnoeide tak te gebruiken.  Kies er een die je opvalt, op basis ofwel va zijn vorm, ofwel van zijn materiaal. 

 

De workshop vindt plaats op 19 oktober in Rumah Soephia te Twello