Dans, gamelan & ceremonie

Deze unieke workshop belicht traditie, praktijk, mystiek én entertainment van de Javaanse cultuur. 

 

In deze bijzondere workshop leer je een prachtige Javaanse dans: de Tari Gambyong Pangkur. De vloeiende rustige bewegingen zijn bedoeld om de harmonie tussen lichaam en geest te bevorderen. Deze bewegingen laten we samengaan met bewuste ademhaling.

Wanneer je de beweging synchroniseert met je ademhaling kun je bewegen in flow.  Zo creëer je verstilling in het denken en het voelen en versterk je je fysieke, emotionele en mentale aarding.

De live gamelan begeleiding zal je beleving van Javaanse cultuur verdiepen.

 

Voorafgaand aan het oefenen van deze mooie hoofse dans starten we de dag met een stevige aarding vanuit Kembangan Aliran. De bewegings-oefeningen van Kembangan Aliran zijn erop gericht om je energie te vergroten en je aarding en centrering te sterken. Met de ademhaling en de mudra (handhouding) versterk je ook je energiedoorstroming. Aan het begin van de dag zetten we een bewuste intentie, of persoonlijk doel, van waaruit je de dans ingaat.  

 

De inzichten die je gedurende de dag vindt, in deze geaarde staat van mindfullness, bekrachtig je vervolgens aan het einde van de dag in een ontroerende ceremonie.

 

Deze workshop is een unieke samenwerking tussen Stichting Aliran en Stichting Gema Rasa. De workshop is toegankelijk voor iedereen ongeacht ervaring of culturele achtergrond. 

 

Op een nader te bepalen datum te Arnhem, van 11:00 tot 17:00 uur. We serveren uitgebreid koffie/thee/lekkers maar vragen je om zelf je lunch mee te brengen. Na afloop ben je van harte welkom om kosteloos een heerlijke Indische maaltijd mee te eten. 

 

E125,00