Pencak Silat en Kembangan Silat te Geleen

Tijdens deze unieke samenwerking tussen Stichting Aliran en Pencak Silatschool Perguruan Seni Pertahanan Diri - Pukulan  combineren we bewegingssequenties (jurus) uit de pencak silat met de helende werking van beweging, ademhalingstechnieken en stemgebruik uit de Kembangan Aliran.

De Kembangan Aliran wordt gedoceerd door Rich Eduard, grondlegger van Stichting Aliran; de Pencak Silat wordt gedoceerd door niemand niemand minder dan de voorzitter van de  World Federasi Pencak Silat Tradisi Internasional - Netherlands, guru Rich Alexander. 

Deze unieke workshop is geschikt voor een ieder die wil kennismaken met het helend vermogen van zijn of haar lichaam vanuit een Javaanse invalshoek. Open voor gevorderde pencak silat beoefenaars, voor beginnende sporters en voor geïnteresserden in de Javaanse cultuur.  

 

 

Kembangan Aliran vindt zijn herkomst in verschillende latihans (oefeningen) uit diverse kembangant silat-stijlen die (als onderdeel van de Indonesische krijgskunst pencak silat)  gedoceerd zijn in Nederland en op Java, Indonesië.  Kembangan Aliran is een kembangan stijl die ontwikkeld is door Rich Eduard. Rich heeft ruim 40 jaar ervaring in Kembangan Aliran. Sinds zijn jeugdjaren is hij gefascineerd door de Javaanse pencak silat krijgskunst en de Indonesische mystiek. Rich heeft getraind in de pencak silatstijl Bonkot Harimau en heeft zich vele jaren verdiept in diverse andere pencak silat- en kembangan silat stijlen. Kembangan Aliran is een op zichzelf staande leer, die geen vechtkunst mag heten, maar die de combinatie is van bewegingsvormen, ademhalingstechnieken en het gebruik van stemklank. Ze reguleren de energiestromen in en rond het lichaam en geven een stevige aarding van lichaam en geest. 

De Pencak Silat van Rich Alexander is gestoeld op de assertieve verdedigingsstijl Pukulan Betawi, waarin hij zich als sinds zijn 16e jaar bekwaamde. Zijn organisatie staat open voor samenwerking met verschillende disciplines om daarmee de 'eenheid in verscheidenheid' van de vele voorouders uit Zuidoost-Azië te eren.  Na zich op dat continent op verschillende plaatsen bekwaamd te hebben in vele stijlen is Rich Alexander in 2014 begonnen met de ontwikkeling van A.P.F.S, een vernieuwt Silat gevechtssysteem.

 

In deze unieke workshop vol bewegings-, ademhalings- en stemklankoefeningen zul je ervaren hoe te centeren en te aarden. een middag die je innerlijke rust en tegelijkertijd vitaliteit zal geven.

Wanneer je deze technieken structureel toepast, ontwikkel je zelfverzekerdheid, innerlijke kracht en een gevoel van emotionele stabiliteit.

 

Wil je meedoen?

 

data in overleg