Nasi Tumpeng - Kookworkshop

Deze worshop vindt plaats op aanvraag. In een prachtige kookstudio in jouw eigen omgeving,  gaan we aan de slag met Indonesische ingrediënten uit de toko. Je leert een aantal heerlijke gerechten te maken met elk een eigen symboliek, aan de hand van originele recepten. We volgen bij het maken van Nasi Tumpeng de traditie van de Javaanse cultuur (Kejawen) waar, bij diverse gelegenheden, een speciale rijstschotel wordt bereid. Elke bijeenkomst staat een specifieke ceremonie centraal, deze bepalen we in overleg met jou.

Nasi Tumpeng

Symbool is erg belangrijk binnen de traditie van de Javaan. Kleur, de keuze van ingrediënten en gerechten, vorm en voorbereiding: alles heeft een betekenis. Nasi Tumpeng bestaat uit een oneven aantal gerechten: zowel vlees-, vis-, ei- als groenten/tahu/tempegerechten, dus ook geschikt voor vegetariërs. De gerechten worden op een tampah (ronde platte rijstmand) gegroepeerd, met in het midden goudgele rijst in een conische vorm. Het geheel wordt feestelijk en rijkelijk gedecoreerd met bananenblad en kunstig gesneden rauwe groenten. Al met al een leuk en gezellig karwei, waarbij we de taken gaan verdelen onder de deelnemers.

 

Ritueel

Het ritueel van samen koken en mooi opdienen van de Nasi Tumpeng verbindt de deelnemers en biedt ruimte aan spiritueel bewustzijn. De ceremonie geeft gelegenheid om je wensen en intenties bewust vorm te geven. Daarnaast is deze bijeenkomst een creatief en vooral smakelijk samenzijn.

 

Kok/docenten

Josephine van Elten - zie indo-keuken.nl - zal met haar kennis, kunde en ruime ervaring zorgen voor een leerzame en leuke, lekkere workshop, waarna iedereen thuis ook een Nasi Tumpeng zal kunnen maken. Rich.Eduard zorgt op zijn ongeëvenaarde manier voor het ceremoniële gedeelte - waardoor deze workshop een echte Aliran belevenis wordt. Selamat datang!

 

Zin gekregen om mee te doen?
Neem contact op om plaats en datum te overleggen. E
r kunnen tot 12 deelnemers meedoen. Bel of stuur een bericht voor vragen of meer informatie: info@aliran.nl / T. 06-29247113