Travel to Tradition- Bali

Onder voorbehoud

Deze prachtige excursie Travel to Tradition- Bali zal net als onze andere Travel to Tradition pakketten een belevenis zijn waarbij je innerlijk geraakt wordt. Ze biedt ruimte voor persoonlijke groei.  We ontmoeten lokale bevolking en ervaren traditionele leefwijzen, weg van de bekende toeristische trekpleisters. Het programma heeft veel aandacht voor oude ambachten, de kunsten en de traditionele culturele leefwijzen op het gebied van welzijn. Daardoorheen is Balinese spiritualiteit als een rode draad geweven. 

De excursie is overzichtelijk opgezet rondom 3 inspirerende plaatsen. Vanuit deze plaatsen maken we uitstapjes naar de omliggende omgeving. We houden van te voren richtlijnen aan met betrekking tot het programma.  We spreken van te voren af wie we gaan ontmoeten. Daarnaast, staan we open voor het spontane avontuur! Bali heeft haar eigen wijze van niets moeten en ontmoeten.


Candidasa

Onze appartementen aan de kust worden gefacilliteerd door een priester-echtpaar. Dankzij onze fijne contacten met hen hebben we volop mogelijkheden om een traditionele ceremonie in het dorp te bezoeken, de traditie rondom heilige ikat wevingen te ontdekken en alles te weten over de traditie van de Balinese keris. Wie op zoek is naar de aanschaf van een keris is hier in goede handen. 

Gianyar

In deze rustige plaats nabij Ubud genieten we van authentieke gastvrijheid. We zijn bevoorrecht om onder begeleiding van onze gastheer mee te doen aan diverse traditionele ceremoniën en te genieten van dans- en muziekvoorstellingen. We ervaren de familie adat en vooroudercultuur, in een persoonlijk bezoek aan een traditioneel Balinees huis en maken kennis met de familie. We krijgen toegang tot een uitzonderlijke collectie gebatikte kaïns en bezoeken de grootste houtsnijwerk galerie van de omgeving. Wie wil, heeft bovendien de gelegenheid om een consult te boeken van een zeer bekwame Balinese genezer.

Penebel

Na alle mooie en intensieve activiteiten nemen we tijd voor rust en natuur om te verdiepen. Aan de rand van het oerwoud, te midden van de rijstsawa's is er gelegenheid voor ontspanning. De grootste tempel uit de regio biedt ruimte voor contemplatie en persoonlijke ceremonie. Inbegrepen: Travel to Tradition Bali Pakket

 

  • samen nuttigen van ontbijt en diner, alle geserveerd met 1 drankje (lunch naar eigen inzicht)
  • begeleiding door 2 excursieleiders 
  • diverse workshops van Balinese gastdocenten op het gebied van kunst, welzijn en ambacht
  • ontmoetingen met Balinese kunstenaars en ambachtslieden, individuele consulten van Balinese experts 
  • bezoek aan tempel, deelname aan ceremonie, bezoek aan natuur en strand
  • bezoek aan de oorspronkelijke inwoners van Bali: Bali Aga
  • vervoer gedurende alle gezamenlijke excursies
  • spontane avonturen ter plaatse
  • wij raden aan: overnachtingen in de buurt, op basis van 1 of 2 persoonskamer

Niet Inbegrepen: 

retourvlucht Amsterdam - Denpasar

reis- en annuleringsverzekering

persoonlijke vaccinaties

overige persoonlijke uitgaven

 

Investering:

 (Prijs onder voorbehoud * dit is een richtprijs op basis van de door ons aangeraden overnachtingsplaatsen in de buurt. ) (We hanteren algemene voorwaarden die  specifiek van toepassing zijn op het Travel to Tradition pakket)

N.b. deze excursie is vanwege het unieke en vrij intensieve karakter geschikt voor personen vanaf 18 jaar. De excursie kan doorgang vinden bij  6 t/m 12 deelnemers. 

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Koop je ticket in de webshop.

Wil je ook naar de gratis informatiemiddag in Arnhem?  Jij kunt er je reisgenoten alvast ontmoeten en er je vragen stellen. Wij leggen je uit wat je kunt verwachten. Stuur dan een mailtje om je aan te melden.

Bali foto's (c) ATD en met dank aan (c) Steffen Zimmerman, Alit Suaranegara, Michelle Maria, Jo Vanel, Vytalis Arnoldus, Patrick Fransoo en Bruno Zaffoni