Producten & Diensten

Algemene verzendinformatie

Let op, bij bestelling van een boek, een orakeldeck of een wayang golek pop, komen er verzendkosten bij á €5,95 voor verzenden aan huis, binnen Nederland. Er wordt verzonden met DHL.

Speciale aanwijzingen voor internationale verzending:

For deliveries abroad: customs duties, taxes and other charges may apply, which are not included in the declared total price.

(Bij leveringen in het buitenland kunnen douanerechten, belastingen en andere kosten van toepassing zijn, die niet bij de aangegeven totale prijs inbegrepen zijn.)

Landen waarnaar verzonden wordt:

Nederland: €5,95 

Abroad: Shipping coasts  to the relevant country, according to DHL's calculation

(Buitenland: verzendkosten naar het betreffende land, volgens de berekening van DHL.)


Producten

SENANG met de Stille Kracht

 Dit kleurrijke 'hardcover' boek van Stichting Aliran telt maar liefst  368 pagina's. Het  is voorzien van vele illustraties en staat boordevol informatie. 

Het boek is tweeledig. 

Enerzijds biedt het een naslagwerk over Javaans cultureel erfgoed. Elk hoofdstuk bevat vijf pagina's aan achtergrondinformatie bij een thema. Deze zijn allemaal gerelateerd aan tradities en technieken van de helende Stille Kracht. Deze achtergrondinformatie is gebaseerd op zowel geraadpleegde bronnen als op de zienswijze van Stichting Aliran. 
'SENANG met de Stille Kracht' is anderzijds ook bedoeld als een zelfhulpboek. Met de verzameling tradities en technieken van de Stille Kracht voor balans, biedt dit boek vele handvatten voor persoonlijke ontwikkeling. Elk hoofdstuk bevat daarom naast de achtergrondinformatie ook vijf pagina's aan toepassingen. Praktische oefeningen en  inspirerende rituelen laten je kennismaken met 33 Javaanse tradities. Deze zijn er op gericht je innerlijke kracht te versterken en senang (blij, gelukkig, comfortabel) te zijn met de Stille Kracht.  Klik HIER voor een inzage exemplaar.

(incl. 9% BTW) 

€ 52,50

€ 47,95

  • Levertijd: 1-3 dagen

Wayang golek poppen

Deze wayang golek poppen zijn klaar voor een volgend avontuur. De kleding is gerestaureerd, de armpjes zitten strak geknoopt, het materiaal en de energie zijn verfrist. Ze hebben allen een kaartje waarop hun naam en karakter staat beschreven. Wie graag een wayang pop wil aanschaffen, maar niet zomaar een exemplaar van een  kringloopwinkel of marktplaats wil nemen, kan nu bij de stichting een exemplaar kopen. 

 

De poppen uit de webshop van Stichting Aliran zijn niet gebruikt in Javaanse voorstellingen. De traditie wil dat voorstellingspoppen apart bewaard worden van poppen die voor verkoop bestemd zijn. Wanneer nooit meer met een voorstellingspop wordt gespeeld blijft deze ofwel in de familie van de dalang (poppenspeler) of wordt deze verbrandt.  Alle poppen die bij Stichting Aliran worden aangeboden, zijn desalniettemin in hun materie en energie gereinigd en waar nodig gerestaureerd. De poppen worden geleverd met een beschrijving van het personage en met een kleine offerande van melati (jasmijn) en/of mawar (roos) en cinkeh (kruidnagel). Als je wilt kun je je pop hiermee welkom heten in je huis, maar dat is geen verplichting. 

Een personage heeft een specifieke vormgeving. Aan de kroon en haardracht is te zien om welk personage het gaat, deze zijn in principe karakter gebonden.  Toch zijn er voor dezelfde personages verschillen in vormgeving te bespeuren.  De verfijning van het houtsnijwerk, de ornamenten op een kroon of het kleurgebruik voor de beschildering van het gezicht kunnen variëren. Dit heeft te maken met de keuze van de houtsnijders en hun interpretaties van het personage. De poppen zijn vervaardigd in verschillende (voornamelijk) Javaanse regio's, gemaakt in verschillende tijdperken en er is rekening gehouden met de mode van die tijd en plaats. Vele liefhebbers van wayangpoppen zijn het er over eens dat het niet altijd eenvoudig is om met 100% zekerheid te geven over de juiste naam bij een karakter. 

 

Van alle poppen in de webshop is slechts één exemplaar op voorraad. De collectie wordt zo nu en dan aangevuld. 

Let op! Er zijn drie categorieën.  Traditioneel, Klein en Duo. Geef in de bestelprocedure aan welk personage jouw voorkeur heeft. De huidige poppen vallen in de categorie 'Traditioneel' (E27,50).  De categorieën 'Klein' en ' Duo'  zijn momenteel uitverkocht. 

Alle poppen zijn incl. 21% BTW en een  meegeleverde eenvoudige sajèn offerande + uitleg. De poppen worden zonder staander  geleverd. Een tip: Zet ze in een fles die je vult met droge rijst of met zand, voor extra stevigheid. 

 

€ 27,50

  • Levertijd: 3-5 dagen

Diensten

Silaturahmi 1 juli 23

Op 1 juli ontmoeten we elkaar in park Presikhaaf te Arnhem!

Het thema is 'Bevrijding van slavernij in de Oost'. 

1 juli wordt er nationaal aandacht gegeven aan Keti Koti, de bevrijding van slavernij. Daarbij is de slavernij in de Indonesische archipel een relatief onderbelichte geschiedenis. Tijdens deze Silaturahmi brengen we dit voor het voetlicht. 

 

In Park Presikhaaf verdiepen we ons in de gedeelde geschiedenis van Nederlands Indië. Stichting Aliran is expertise centrum voor het versterken van innerlijke kracht, via de invalshoeken van Javaanse tradities, animisme en energiewerk. We eren de verbinding met de voorouders, die in welke hoedanigheid ook, aan deze samenleving deel hadden met een gezamenlijk ritueel. Wees van harte welkom om een gezamenlijke 'sajen' offerande te maken, waarbij je jouw wens of intentie inbrengt samen met een bloem, wierook of voedsel offerande. 

Delen van verhalen is helend. Voel je vrij om jouw verhaal te delen.  

 

Deze middag word aangevuld met oosterse werkvormen passend bij het thema. Het programma wordt binnenkort aangevuld. 

 

€ 7,50

Telefonisch consult met Rich Eduard

Heb je een situatie die je graag in een kort consult wilt bespreken, zoek je advies in een persoonlijke kwestie, wil je iets uitgebreidere informatie over de verzorging van een Javaans product? Over deze zaken en meer kun je bellen met Rich, grondlegger van Aliran Tenaga Dalam en voorzitter van de stichting.  

 

Geef in het bestelproces in het kort aan wat je wilt bespreken, op welk telefoonnummer je te bereiken bent en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft. Rich neemt  zo snel mogelijk contact met je op en plant een telefonische afspraak in van een half uur.

 

€ 15,00

Kaartreading en persoonlijk advies - sessie via beeldbellen

Een online consult met de Kaarten van Stille Kracht wordt vormgegeven door Ivonne Kreule. Zij is de ontwerpster van dit kaartendeck. De afbeeldingen zijn door haar getekend, de handleiding is door haar geschreven en ook de omslagen zijn van haar hand. In een gesprek via beeldbellen legt ze een uitgebreide kaartenreading voor je, waarbij ze ingaat op jouw situatie. Daarnaast kun je aan haar al je vragen stellen over hoe je de kaarten zelf kunt gebruiken in je thuis of werksituatie. 

 

Geef in het bestelproces in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft. Ivonne neemt zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in van een uur.

 

(n.b. de kaartendecks zelf zijn uitverkocht. Onderaan de webshop kun je je vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst) 

 

€ 65,00

Individuele Begeleiding door Ivonne Kreule

Ivonne Kreule verheldert jouw situatie en laat jou zien welke invloed de vervlechting van gedrag, gevoelens, gedachten en energie heeft op jouw situatie. Ook helpt zij je los te laten wat belemmert en geeft ze inzicht, zodat je verfrist verder kunt gaan. 

Ivonne heeft zich gespecialiseerd in het werken met volwassenen en kinderen die hun zelfvertrouwen willen ontwikkelen. 

Vanuit een holistische visie, op basis van Javaanse animistische technieken, healingvormen, creatieve werkvormen en Kaarten van Stille Kracht, wordt aan de sessie  invulling gegeven. 

Vooraf kun je per mail of telefoongesprek aangeven wat  je vraag en je situatie is en waar je in geïnteresseerd bent bij individuele begeleiding. Dit is altijd een consult op maat, waarbij Ivonne aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen. Een sessie duurt c.a. 1,5 tot 2 uur). 

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

N.b. een partner/kind is welkom. Voor een derde of meer participanten geldt een toeslag van €100,00 p.p.

 

€ 125,00

Individuele Begeleiding door Rich Eduard

 

Rich Eduard deelt zijn expertise en ervaring op volstrekt unieke wijze. Hij werkt vanuit een holistische visie, op basis van de Javaanse traditie van zijn voorouders. De Javaans animistische technieken worden ingezet op maat, naar aanleiding van jouw vraag. Kebatinan en natuurbeleving maken deel uit van elke bijeenkomst. Jij legt vooraf per mail of telefoongesprek uit wat  je vraag en je situatie is en waar je in geïnteresseerd bent bij individuele begeleiding.  Dit is altijd een consult op maat, waarbij we aansluiten bij jouw mogelijkheden en wensen, of je nu de nadruk wilt leggen op je doelen op het vlak van sociaal emotionele ontwikkeling, of dat je specifiek de Javaanse technieken wilt leren toepassen. 

Rich' Indonesische gastvrijheid betekent dat hij de tijd en aandacht voor je heeft. In een consult neemt Rich graag ruim de tijd (c.a. 3 uur). 

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

N.b. een partner/huisgenoot is welkom. Voor een derde of meer participanten geldt een toeslag van €100,00 p.p.

 

€ 275,00

Senang bij jou thuis

 

 

In het kader van de uitgifte van 'SENANG met de Stille Kracht'  komen Rich Eduard en Ivonne Kreule graag naar je toe, voor een exclusieve middag aan huis, of een lezing op jouw locatie. 

 

Is  het voor jou lastig om naar Arnhem te komen? Of heb je een aantal mensen verzameld met wie je een bijzondere themamiddag wilt organiseren? We komen gerust naar jouw locatie.  We lichten een aantal onderwerpen toe, die jou aanspreken, en die beschreven staan in het boek 'SENANG met de Stille Kracht'. Wat je deze dag wilt leren of ervaren bepaal je zelf. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld bewegings- en ademhalingsoefeningen (kembangan en bernafas); het gebruik van kruidenmengsels (obat en jamu); werken met een keris, inzicht vinden via orakelmethoden, of het inzetten van stemklank oefeningen (suara).  In overleg kunnen we ook een ceremonie vormgeven om je bij te staan in je situatie.

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan welke onderwerpen jouw voorkeur hebben en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

 

 

€ 350,00


Orakeldecks: Kaarten van Stille Kracht *Wachtlijst*

Alle orakeldecks bevatten de 33 kaarten en de handleiding.  De omslagen zijn verschillend, er is nog steeds keuze uit vijf dessins. 

Kies je favoriete omslag en geef de bijhorende letter aan, bij je bestelling. Als je op de foto's klikt, zie je een uitvergroting, met de letters. Alle omslagetuis zijn wederom met de hand gemaakt. De motieven op de stoffen zijn alle uniek geplaatst op de omslagetuis en kunnen daarom iets ten opzichte van elkaar verschillen. 

* Momenteel zijn de mooie Kaarten van Stille Kracht uitverkocht! Wanneer er een volgende druk verschijnt is op dit moment niet bekend.  Je kunt je wel vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst. We houden je dan als eerste op de hoogte van het verschijnen van een nieuwe druk. *  

 

Lees hier meer informatie over deze bijzondere orakeldecks.

Alle incl. 9% BTW

 

€ 0,00

Cursus Indonesisch Energiewerk * wachtlijst *

In Kejawen draait alles om het vinden en behouden van balans in jezelf, met je omgeving en met het goddelijke. Deze cursus biedt je in 7 stappen inzicht en ervaring in wat dat inhoud.

De healingtradities zoals pijit (massage), obat & jamu (kruidentoepassingen), de culturele tradities zoals die van de keris (ceremonieel wapen) en de jimat (talisman), en de vormen van contact met de subtielere werelden via bijvoorbeeld semedi (meditatie) en sesajen (offerandes) dragen bij aan die balans en harmonie.

Via de 'Stroming van Innerlijke Kracht' (Aliran Tenaga Dalam) ontdek je prachtige Javaanse en Indonesisch animistische tradities.

Daarmee verdiep je je aarding, versterk je emotionele basisveiligheid in je zelf en vergroot je jouw zelfvertrouwen.  

 

Het programma  bestaat uit 7 cursusbijeenkomsten die elke keer een combinatie zijn van traditie, praktisch oefenen en mystiek. Na afloop van elke bijeenkomst ben je

-vanuit typisch Indonesische gastvrijheid- uitgenodigd om kosteloos gezellig mee te eten.   

n.b. de groep is reeds van start gegaan. Aanmelden voor de huidige cursus niet meer mogelijk. Neem contact op voor vragen over een volgende cursus. 

€ 0,00