Producten & Diensten

Algemene verzendinformatie

Let op, bij bestelling van een boek of een orakeldeck komen er verzendkosten bij á €6,35 voor verzenden aan huis, binnen Nederland. Er wordt vanaf 2024 verzonden met DPD

 

Speciale aanwijzingen voor internationale verzending:

For deliveries abroad: customs duties, taxes and other charges may apply, which are not included in the declared total price.

(Bij leveringen in het buitenland kunnen douanerechten, belastingen en andere kosten van toepassing zijn, die niet bij de aangegeven totale prijs inbegrepen zijn.)

Landen waarnaar verzonden wordt: Nederland: €6,35 

Abroad: Shipping coasts  to the relevant country, according to DPD's calculation

(Buitenland: verzendkosten naar het betreffende land, volgens de berekening van DPD.)


Producten

Orakeldecks: Kaarten van Stille Kracht

Alle orakeldecks bevatten de 33 kaarten en de handleiding. 

De handleiding is een vernieuwde editie met een senangblauwe kleur. De stoffen omslagen zijn verschillend, er is keuze uit negen prachtige klassieke en eigentijdse dessins (van model D nog 1 op voorraad). 

Kies je favoriete omslag en geef de bijhorende letter aan, bij je bestelling. Als je op de foto's klikt, zie je een uitvergroting, met de letters.

Alle omslagetuis zijn wederom met de hand gemaakt. De batikmotieven op de stoffen zijn alle uniek geplaatst op de omslagetuis en kunnen daarom iets ten opzichte van elkaar verschillen 

 

Lees hier meer informatie over deze bijzondere orakeldecks.

Alle incl. 9% BTW

 

N.B. De producten van Stichting Aliran worden binnen Nederland verzonden met pakketpost van DPD à E6,35. 

 

€ 37,50

  • Levertijd: 1-3 dagen

SENANG met de Stille Kracht

Dit kleurrijke hardcover boek van Stichting Aliran telt maar liefst  368 pagina's. Het  is voorzien van vele illustraties en staat boordevol informatie. 

 

Het boek is tweeledig: Enerzijds biedt het een naslagwerk over Javaans cultureel erfgoed. Elk hoofdstuk bevat vijf pagina's aan achtergrondinformatie bij een thema. Deze zijn allemaal gerelateerd aan tradities en technieken van de helende Stille Kracht. Deze achtergrondinformatie is gebaseerd op zowel geraadpleegde bronnen als op de zienswijze van Stichting Aliran. 
'SENANG met de Stille Kracht' is anderzijds ook bedoeld als een zelfhulpboek. Met de verzameling tradities en technieken van de Stille Kracht voor balans, biedt dit boek vele handvatten voor persoonlijke ontwikkeling. Elk hoofdstuk bevat daarom naast de achtergrondinformatie ook vijf pagina's aan toepassingen. Praktische oefeningen en  inspirerende rituelen laten je kennismaken met 33 Javaanse tradities. Deze zijn er op gericht je innerlijke kracht te versterken en senang (blij, gelukkig, comfortabel) te zijn met de Stille Kracht.

 

(incl. 9% BTW) N.B. De producten van Stichting Aliran worden binnen Nederland verzonden met pakketpost van DPD à E6,35. 

 

€ 49,00

  • Levertijd: 1-3 dagen

Diensten

Silaturahmi Arnhem 6 juli

Welkom bij deze gezellige familie editie van de Silaturahmi! Wat heb jij van je Indische of Molukse familie geleerd als een typisch of vanzelfsprekend gebruik? Maakten jullie jamu recepten voor gezondheid? Moest jij als kind op de rug wandelen van je ouder, bij wijze van 'pijit jalan' massagetechniek? Wat werd er verteld over de familiekeris? Of werd er thuis juist nauwelijks gesproken over jullie roots maar wil je juist meer leren zodat je het aan je (klein)kinderen kunt doorgeven?

Kom met je familie naar deze informele en leerzame middag in Arnhem, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet. Een feest voor klein en groot!

Wil je zelf ook iets delen? Leuk, neem even contact op of geef je idee aan op het aanmeldformulier van je bestelling. 

Toegang slechts E7,50 p.p en kinderen t/m 15 jaar E3,50 p.p (klik op de juiste prijsvariant). 

In het geval je met kinderen komt, wil je hun leeftijd aangeven? Dan kunnen wij ons voorbereiden op een programma dat ook voor hen passend is. 

 

€ 7,50

Telefonisch consult met Rich Eduard

Heb je een situatie die je graag in een kort consult wilt bespreken, zoek je advies in een persoonlijke kwestie, wil je iets uitgebreidere informatie over de verzorging van een Javaans product? Over deze zaken en meer kun je bellen met Rich, grondlegger van Aliran Tenaga Dalam en voorzitter van de stichting.  

 

Geef in het bestelproces in het kort aan wat je wilt bespreken, op welk telefoonnummer je te bereiken bent en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft. Rich neemt  zo snel mogelijk contact met je op en plant een telefonische afspraak in van een half uur.

 

Rich Eduard (c) foto: David Vroom

€ 15,00

Sessie via beeldbellen 1x

Vanuit huis, je tuin, het park of waar dan ook,  zit je comfortabel achter je laptop of telefoon.  We zien elkaar via beeldbellen en bespreken allerhande zaken over Javaanse tradities, Indonesisch energiewerk, en de concrete toepassing in je eigen situatie. In deze optie kies je voor een enkele online ontmoeting (of kies voor een online reeks van 4.) 

Rich oefent de bewegingsreeksen van Kembangan Aliran met je, Ivonne legt een kaartreading, Rich adviseert over een offerande aan je voorouders, Ivonne legt informatie van het boek Senang met de Stille Kracht dieper uit.... het kan allemaal en meer. Wat wil jij graag ervaren?  

 

Geef in het bestelproces in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft. Ivonne of Rich neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak van een (ruim) uur.

 

 

 

€ 65,00

Traject via beeldbellen 4x

Vanuit huis, je tuin, het park of waar dan ook,  zit je comfortabel achter je laptop of telefoon.  We zien elkaar via beeldbellen en bespreken allerhande zaken over Javaanse tradities, Indonesisch energiewerk, en de concrete toepassing in je eigen situatie. In deze optie kies je voor een reeks van 4 online ontmoetingen (of kies voor een enkele ontmoeting online) 

Rich oefent de bewegingsreeksen van Kembangan Aliran met je, Ivonne legt een kaartreading, Rich adviseert over een offerande aan je voorouders, Ivonne legt informatie van het boek Senang met de Stille Kracht dieper uit.... het kan allemaal en meer. Wat wil jij graag ervaren?  

 

Geef in het bestelproces in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeft voor het eerste gesprek. Ivonne of Rich neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van de eerste afspraak van een (ruim) uur.

 

 

 

€ 250,00

Workshop Pecut Upacara maken

Pecut upacara maken op 19 oktober 2024 te Twello 

 

€ 125,00

Individuele Begeleiding door Ivonne Kreule

Ivonne Kreule verheldert jouw situatie en laat jou zien welke invloed de vervlechting van gedrag, gevoelens, gedachten en energie heeft op jouw situatie. Ook helpt zij je los te laten wat belemmert en geeft ze inzicht, zodat je verfrist verder kunt gaan. 

Ivonne heeft zich gespecialiseerd in het werken met volwassenen en kinderen die hun zelfvertrouwen willen ontwikkelen. 

Vanuit een holistische visie, op basis van Javaanse animistische technieken, healingvormen, creatieve werkvormen en Kaarten van Stille Kracht, wordt aan de sessie  invulling gegeven. 

Vooraf kun je per mail of telefoongesprek aangeven wat  je vraag en je situatie is en waar je in geïnteresseerd bent bij individuele begeleiding. Dit is altijd een consult op maat, waarbij Ivonne aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen. Een sessie duurt c.a. 1,5 tot 2 uur). 

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

N.b. een partner/kind is welkom. Voor een derde of meer participanten geldt een toeslag van €100,00 p.p.

 

€ 137,50

Wandelexcursie & ceremonie door Rich Eduard

Wandelexcursie met een ceremoniële functie is een waardevolle ervaring. In een ceremoniële wandeling (pelgrimage) met Rich Eduard combineer je de helende kracht van de natuur met rituelen en symboliek, om persoonlijke groei en transformatie te bevorderen. We bezoeken krachtplaatsen die symbolische betekenis hebben, zoals een boom om los te laten of een open plek om intenties te zetten. De wandeling zal ook het gebruik van Javaans animistische rituelen omvatten, zoals het brengen van een offerande aan de voorouders of bijvoorbeeld een ongewenst aspect uit je leven symbolisch aan het water meegeven. Deze ceremoniële elementen helpen om een diepere verbinding te maken met jezelf en de natuur tijdens het de pelgrimage. Afhankelijk van het aantal deelnemers wandel je met Rich alleen of in een groep. Er is ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Op plaats van bestemming geef je gezamenlijk een passende ceremonie vorm. De Javaans animistische ceremonie en natuurbeleving maken deel uit van elke bijeenkomst.

Lees hier meer over het  wandelexcursie & ceremonie programma "Pelgrim op Pad." 

 

Er zijn verschilde opties voor wandeldata in overleg.

Jij spreekt vooraf per mail of telefoongesprek op welke datum, tijd, en in welke provincie jullie gaan wandelen.

Wanneer meerdere mensen zich aanmelden voor die datum, kunnen meerdere mensen mee.

In het telefoongesprek kun je ook kort aangegeven wat  je vraag of je situatie is zodat Rich zich kan voorbereiden op een passende ceremonie.  

(de wandeling duurt c.a. anderhalf uur, met daarna de ceremonie van c.a. half uur). 

 

 

€ 150,00

Individuele Begeleiding door Rich Eduard

 

Rich Eduard deelt zijn expertise en ervaring op volstrekt unieke wijze. Hij werkt vanuit een holistische visie, op basis van de Javaanse traditie van zijn voorouders. De Javaans animistische technieken worden ingezet op maat, naar aanleiding van jouw vraag. Kebatinan en natuurbeleving maken deel uit van elke bijeenkomst. Jij legt vooraf per mail of telefoongesprek uit wat  je vraag en je situatie is en waar je in geïnteresseerd bent bij individuele begeleiding.  Dit is altijd een consult op maat, waarbij we aansluiten bij jouw mogelijkheden en wensen, of je nu de nadruk wilt leggen op je doelen op het vlak van sociaal emotionele ontwikkeling, of dat je specifiek de Javaanse technieken wilt leren toepassen. 

Rich' Indonesische gastvrijheid betekent dat hij de tijd en aandacht voor je heeft. In een consult neemt Rich graag ruim de tijd (c.a. 3 uur). 

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan wat je wilt bespreken en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

N.b. een partner/huisgenoot is welkom. Voor een derde of meer participanten geldt een toeslag van €100,00 p.p.

 

€ 275,00

Senang bij jou thuis

 

 

Rich Eduard en Ivonne Kreule komen graag naar je toe, voor een exclusieve middag aan huis, of een lezing op jouw locatie. 

 

Is  het voor jou lastig om naar Arnhem te komen? Of heb je een aantal mensen verzameld met wie je een bijzondere themamiddag wilt organiseren? We komen gerust naar jouw locatie.  We lichten een aantal onderwerpen toe, die jou aanspreken. 

Wat je deze dag wilt leren of ervaren bepaal je zelf. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld bewegings- en ademhalingsoefeningen (kembangan en bernafas); het gebruik van kruidenmengsels (obat en jamu); werken met een keris, inzicht vinden via orakelmethoden, of het inzetten van stemklank oefeningen (suara).  In overleg kunnen we ook een ceremonie vormgeven om je bij te staan in je situatie.

 

Geef in het bestelproces  in het kort aan welke onderwerpen jouw voorkeur hebben en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

 

 

€ 350,00

Energetische huisreiniging

Energetische reiniging van een woning, een locatie of van voorwerpen kan passend zijn wanneer je langere tijd onprettige ervaringen hebt gehad  op die locatie of met dat voorwerp.

 

We werken - ook in het geval van energetische reinigingen - met rituelen en technieken vanuit Kebatinan en Indonesisch animisme. Daarnaast maken we indien passend gebruik van een moderne 'K2 EMF meter'. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om elektro-magnetische velden te meten. Het is ontworpen om de aanwezigheid van geesten en andere bovennatuurlijke energieën te detecteren. Het geeft een meetbare bevestiging voor de situatie bij aanvang en na reiniging. 

 

We starten altijd met een intakegesprek om je situatie in kaart te brengen.  En om wederzijds af te stemmen of onze aanpak passend is en wat er nodig is.

Geef in het bestelproces  in het kort aan wat je situatie is en geef ook aan welke datum je voorkeur heeftWe nemen zo snel mogelijk contact met je op en plannen een afspraak voor een intakegesprek in. Er worden in overleg reiskosten in rekening gebracht.

 

 

€ 350,00


momenteel niet beschikbaar

Cursus Indonesisch Energiewerk

In Kejawen draait alles om het vinden en behouden van balans in jezelf, met je omgeving en met het goddelijke. Deze cursus biedt je in 7 stappen inzicht en ervaring in wat dat inhoud.

De healingtradities zoals pijit (massage), obat & jamu (kruidentoepassingen), de culturele tradities zoals die van de keris (ceremonieel wapen) en de jimat (talisman), en de vormen van contact met de subtielere werelden via bijvoorbeeld semedi (meditatie) en sesajen (offerandes) dragen bij aan die balans en harmonie.

Via de 'Stroming van Innerlijke Kracht' (Aliran Tenaga Dalam) ontdek je prachtige Javaanse en Indonesisch animistische tradities.

Daarmee verdiep je je aarding, versterk je emotionele basisveiligheid in je zelf en vergroot je jouw zelfvertrouwen.  

 

We starten in januari 2024! Het programma  bestaat uit 7 cursusbijeenkomsten  die elke keer een combinatie zijn van traditie, praktisch oefenen en mystiek. Na afloop van elke bijeenkomst ben je -vanuit typisch Indonesische gastvrijheid- uitgenodigd om kosteloos gezellig mee te eten.  

De cursus vindt plaats in Arnhem. De leslocaties kunnen -binnen Arnhem- variëren, je ontvangt hierover tijdig informatie.   

 

€ 0,00

Wayang golek poppenpoppen (uitverkocht)

De wayang golek poppen zijn klaar voor een volgend avontuur. De kleding is gerestaureerd, de armpjes zitten strak geknoopt, het materiaal en de energie zijn verfrist. Ze hebben allen een kaartje waarop hun naam en karakter staat beschreven. Wie graag een wayang pop wil aanschaffen, maar niet zomaar een exemplaar van een  kringloopwinkel of marktplaats wil nemen, kan nu bij de stichting een exemplaar kopen. 

 

De poppen uit de webshop van Stichting Aliran zijn niet gebruikt in Javaanse voorstellingen. De traditie wil dat voorstellingspoppen apart bewaard worden van poppen die voor verkoop bestemd zijn. Wanneer nooit meer met een voorstellingspop wordt gespeeld blijft deze ofwel in de familie van de dalang (poppenspeler) of wordt deze verbrandt.  Alle poppen die bij Stichting Aliran worden aangeboden, zijn desalniettemin in hun materie en energie gereinigd en waar nodig gerestaureerd. De poppen worden geleverd met een beschrijving van het personage en met een kleine offerande van melati (jasmijn) en/of mawar (roos) en cinkeh (kruidnagel). Als je wilt kun je je pop hiermee welkom heten in je huis, maar dat is geen verplichting. 

Een personage heeft een specifieke vormgeving. Aan de kroon en haardracht is te zien om welk personage het gaat, deze zijn in principe karakter gebonden.  Toch zijn er voor dezelfde personages verschillen in vormgeving te bespeuren.  De verfijning van het houtsnijwerk, de ornamenten op een kroon of het kleurgebruik voor de beschildering van het gezicht kunnen variëren. Dit heeft te maken met de keuze van de houtsnijders en hun interpretaties van het personage. De poppen zijn vervaardigd in verschillende (voornamelijk) Javaanse regio's, gemaakt in verschillende tijdperken en er is rekening gehouden met de mode van die tijd en plaats. Vele liefhebbers van wayangpoppen zijn het er over eens dat het niet altijd eenvoudig is om met 100% zekerheid te geven over de juiste naam bij een karakter. 

 

Van alle poppen in de webshop is slechts één exemplaar op voorraad. De collectie wordt zo nu en dan aangevuld. Geef in het bestelformulier aan welk van de poppen je voorkeur heeft. 

Alle poppen zijn incl. 21% BTW en een  meegeleverde eenvoudige sajèn offerande + uitleg. De poppen worden zonder staander  geleverd. Een tip: Zet ze in een fles die je vult met droge rijst of met zand, voor extra stevigheid. 

 

 

€ 0,00

  • Levertijd: 3-5 dagen