Silaturahmi 06/07 te Arnhem

Een aantal maal maal per jaar organiseert Stichting Aliran een silaturahmi: een gezellige informele bijeenkomst rondom Indonesische of Indische thema's! Zie het als een picknick met gelegenheid voor open podium, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet.

De silaturahmi (spreek uit siela-toerag-mie) is een laagdrempelige activiteit. Het stamt uit de pencak silat, waar het bekend staat als een samenkomst van gelijkgestemden. De Silaturahmi belooft  telkens een informatieve en inspirerende bijeenkomst te worden!

Kom je ook? De data voor de eerste helft van 2024 zijn:  24 februari,  4 mei en 6 juli. 

  

Wat heb jij van je Indische of Molukse familie geleerd als een typisch of vanzelfsprekend gebruik? Maakten jullie jamu recepten voor gezondheid? Moest jij als kind op de rug wandelen van je ouder, bij wijze van 'pijit jalan' massagetechniek? Wat werd er verteld over de familiekeris? Of werd er thuis juist nauwelijks gesproken over jullie roots, maar wil je juist meer leren zodat je het aan je (klein)kinderen kunt doorgeven?

Kom met je familie naar deze informele en leerzame middag in Arnhem, waar je elkaar voor het eerst of opnieuw ontmoet. Een feest voor klein en groot!

Wil je zelf ook iets delen? Leuk, neem even contact op of geef je idee aan op het aanmeldformulier van je bestelling. 

 

Op 6 juli komen we samen in onze eigen praktijkruimte in Arnhem. Toegang slechts E7,50 p.p en kinderen t/m 15 jaar E3,50 p.p

Meld je aan via de webshop, dan weten wij op hoeveel mensen we ons kunnen voorbereiden. In het geval je met kinderen komt, wil je hun leeftijd aangeven? Dan kunnen wij ons voorbereiden op een programma dat ook voor hen passend is. 

 

De silaturahmi is een informele bijeenkomst waarin we met elkaar delen. Zowel voeding voor het lichaam (gezellige picknick) als voeding voor de geest (inspiratie). Omdat de silaturahmi ook in het teken staat van samen delen, is het  fijn dat je een kleinigheid te eten of te drinken mee neemt, wat we samen zullen nuttigen. 

 

Onze ontmoetingsplaats is iedere keer verschillend. 

Voor de volgende keer: heb jij een locatie op het oog waar je graag wilt samenkomen? Is er een actueel onderwerp dat je graag wilt bespreken of ervaren? Heb je een groep geïnteresseerden bijeengebracht en wil je graag dat we een volgende keer aanschuiven voor een openbaar evenement? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht zijn we voor volgende editie van de silaturahmi bij jou!